הזמן של ארוחת צהריים התקרב ולא היה זמן להכין אורז אדום מלא (40 דקות)אז עשיתי הסבה לתבשיל עדשים כתומות בסגנון דאל והבן שלי אהב מאוד.
3/4 כוס תה עדשים כתומות.
בצל קצוץ
קישוא קצוץ
שזיף קצוץ (לא טעיתי)
2 פטריות שיטקי קצוצות
קארי,מלח,פלפל.
מעט שמן (תרסיס)
שתי כוסות מים.
לאדות את הבצל ולהוסיף את יתר המרכיבים פרט למים (אפשר תוך כדי אידוי הבצל להוסיף מעט מים)
לאדות 2-3 דקות ללא מים ולהוסיף מים.
לכסות ,להרתיח ולהעביר לאש קטנה ל10 דקות.
העדשים הופכות להיות דיסתיות וטעימות.
שלוש כפות עם בשר או מנה פחממתית מרובעת ללא בשר.
משה