שמן סויה
עוד אחד מהשמנים היותר פופולאריים בעולם, מגיע אלינו מהמזרח הרחוק, שם הוא השמן הבסיסי והנפוץ ביותר. שמן סויה עשוי מזרעי הסויה (פולים). הוא מכיל כמות נכבדה של שומן רב-בלתי רווי, דל בשומן רווי, ועשיר בחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3. הפופולאריות שלו נובעת גם מקלות הייצור והמחיר הזול של הסויה. זהו שמן טוב לטיגון בשל נקודת העישון הגבוהה שלו וניתן להשתמש בו גם לבישול ותיבול.
קנולה הוא בעצם השם המסחרי של שמן זרעי הלפתית (באנגלית: rape seeds, שם בעייתי מאוד מבחינה מסחרית). חברת שמנים קנדית שינתה את השם והפיצה אותו בכל העולם. קנולה הוא אחד השמנים הנפוצים ביותר בעולם, הוא עשיר בשומן חד-בלתי רווי ומכיל כמות קטנה של שומן רווי (כ-6%). הוא מכיל חומצות שומן אומגה 3, התורמות להפחתת הכולסטרול הרע ולמניעת מחלות לב. הטעם שלו אינו דומיננטי ולכן אפשר להשתמש בו כמעט בכל מאכל, הוא מתאים לטיגון, בישול, אפייה ותיבול.