- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
03/04/2014 בשעה 12:42 #144767אלמונילא פעיל
במסגרת ההתארגנות לחג יוצאת היום לערוך קניות בסופר !
יש למישהי מתכון מעניין לחג ? פשטידה ? עוגה ? קינוח ?
כך נוכל להוסיף לסל את המצרכים שצריך .
תודה מראש !
וחג פסח כשר ושמח לכל בית ישראל !!!!!12/04/2019 בשעה 15:20 #144768אלמונילא פעילהחיפוש הוא מהשנתיים-שלוש האחרונות – כמה מתכונים שנראו לי נחמדים ורלוונטים:
סלט חצילים פיקנטי חינמי (זה לאחרונה היה בדף פייסבוק של חלי)
מצרכים:
5-6 חצילים בינוניים פרוסים ומומלחים
2 בצלים גדולים קצוצים
3/4 כוס מים
2 גמבות גדולות קצוצות
פפריקה מתוקה
מעט פלפל חריף
חבילת רסק עגבניות גדולה
מלח
1/4 כוס חומץ
1/2 ראש שום ו 1/2 חבילת פטרוזיליה
כפות תחליף סוכר נוזלי
ההכנה:
אופים את החצילים בתנור עם תרסיס שמן. מטגנים גמבה ובצל עד שמתרככים.
לאחר שקוצצים את החצילים מוסיפים גם אותם. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומכסים כ 2 דק'.
מוסיפים מים ורסק עגבניות ומכסים במכסה ל 10 דק'.
מדי פעם בודקים שלא מתייבש, ואם כן מוסיפים מים.
לקראת סיום מוסיפים תחליף סוכר נוזלי, שום, חומץ ופטרוזיליה. מבשלים עוד מס' דק' ו.. יאללה שיהיה בהנאה!קציצות אפויות – גם לפסח
מטגנים בצל עם תרסיס שמן, מוסיפים פטריות קצוצות. לאחר הטיגון מערבבים עם גזר , פטרוזיליה , 500 בשר (אני משתמשת בהודו נקבה – הכי פחות שומן) תבלינים. מכינים קציצות ולתנור – לי יצא סוף, אפשר מובן להוסיף רוטב או לטגן אותן במקום לאפות אבל הן טעימות גם ככה.
מצה ברייט (יציקה בבטן)
תקחי מצה קלה, תפוררי אותה ותשרי כמה דקות עם מעט מים.
בצד תטרפי ביצה.
אני מוסיפה בצל ופטריות( הכנתי מראש כמות של בצל ופטריות עם תרסיס שמן, ואז זה לא קשה אלא כבר מבושל), הוספתי שמיר.
אפשר גם מעט מגבינה צהובה 5 אחוז..
ואת הכול יחד עם המצה.
תרססי מחבת בתרסיס שמן ותשפכי את הבלילה.. אח׳כ אש קטנה והופכים..
ביניים- אני לא כ׳כ אוהבת מצות אז במקום פחמימה ופרי אני לוקחת חלבון ופרי- או גלידה דיאט ופרי או פרוזן יוגורט( יש ליד הבית שלי יוגורט סגור של 85 קלוריות ואני מוסיפה רק תותים)..
ערב- הכנתי פשטידת תפ׳א ופטריות .. זה יוצא 6 חתיכות ענקיות כשכל אחת זה פחמימה וחצי חלבון. ואני מוסיפה מנת חלבון- למשל 2 כפות קוט׳ג וסלט עם שמן זית.
סלט חסה ענקי עם פירות
המצרכים:חסה גדולה ויפה, לרחוץ ולייבש את העלים, לקרוע ולשמור בשקית ניילון במקרר.
2 גזרים מגורדים בצורת מסמרים (במנדולניה)
1/4 סלק (חי) מגורד למסמרים,
בצל ירוק
פלפל אדום ופלפל תהוב – חתוכים לרצועות (מקלות)
פטריות טריות חתוכות,
אפשר להוסיף גרגירי רימון,או חתיכות אננס, או חתיכות של תפוז- מוסיף חמצמצות ועסיסיות.
כל הירקות החתוכים – לשמור בשקית ניילון
את הסלק המגורד לשמור בשקית נפרדת כי מעביר צבע..
רוטב – לשמור בצנצנת:
שום כתוש
חרדל
פלפל
מלח
שמן
כף דבש / סילאן לדעתי ניתן להחליף בממתיק.
חומץ
לערבב הכל, לטעום ולתקן ולשמור בצנצנת סגורה.
לפני ההגשה, להרכיב, לערבב בקערה גדולה, כך שהרוטב יגיע לכל הרכיבים.
אפשר לפזר למעלה גרעיני חמניה, שקדים, בטנים שומשום
(אבל אז כבר לא חינמי )
אמור לצאת סלט ענקי ולכן הפירות לא נספרים כפרי.
ושיהיה לנו בהצלחה :שמח1: מוזמנות לתרום רעיונות!
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.