החומרים:
500 גרם בשר בקר טחון
כוס אורז מלא
בצל גדול
מעט שמן לטיגון
100 גרם רסק עגבניות
4 כפות קטשופ
חצי כפית סחוג
מלח, פלפל
אורגנו טחון
תימין טחון
רוזמרין טחון
3 ביצים
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן. מוסיפים את הבקר הטחון, מערבבים מדי פעם, עד שהצבע נאטם.
2. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל גב האריזה.
3. מערבבים את הבקר המאודה עם אורז המבושל. מוסיפים 3 ביצים טרופות, תבלינים, רסק עגבניות וקטשופ.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית (גודל 24) ואופים ללא כיסוי בחום של 180 מעלות כשעה.
האם מתכון כזה יכול להתאים לארוחת צהריים בתוכנית? במידה והתשובה חיובית – כמה מהפשטידה הזו מותר?