- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 9 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
19/12/2008 בשעה 12:40 #77630אלמונילא פעיל
וזה הזמן להיזהר!
אבי לפני שיצא לפנסיה היה עובד בחברה ארצית, חברה מאוד חשובה שממנה כולנו מתקיימים, מידי שנה כמו כולם העובדים מקבלים שי לחג, בראש השנה זה בדרך כלל תלושים של קניות או כסף מזומן, כנ”ל גם בפסח, א-ב-ל בחנוכה המתנה משתנה, כבר 25 שנים כמעט אנחנו מקבלים את אותה המתנה, לא שיש התנגדות גדולה לקבל אותה..בעבר הייתי מאוד שמחה ורק מצפה בקוצר רוח שיביאו אותה כבר.
המתנה של חנוכה היא ארגז ממתקים!!
ממתקים מכל הסוגים ובעיקר כל סוגי השוקולדים, בכל שנה הם משנים את סגנון האריזה אבל לא חוסכים בשום סוג של שוקולד. מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי אוכלת יותר מכולם, יש לנו מחסן ששם אבי נהנה לשהות, מתקן, מסדר, כל סוגי הפטישים,מסמרים ומה שתרצו יש שם. באותו מחסן יש גם מקרר..אבי שם לו שתייה שיהיה לו בזמן העבודה וכל מיני ממתקים שהוא `מחביא` שם לנכדים, כשהאחיינים שלי באים הם אומרים “אנחנו הולכים לחנות של סבא”, הם מכנים את המחסן חנות.
תמיד הייתי מוצאת תירוצים להכנס לשם, “אבא אתה רוצה שתייה”?, “אבא להביא לך משהו מהמחסן”? וזאת רק כדי לקחת עוד שוקולד פה עוד סוכריות שם ופשוט להחביא בכיס ולחזור כאילו כלום לא קרה. הייתי יכולה לשבת מול הטלויזיה עם 4-5 סוגי שוקולד ולא להשאיר ליום המחרת מאום.
חשבתי שאני נהנית מכל זה וכל כך שמחתי אז והיום כשאני מסתכלת על זה במבט לאחור, מה עשיתי לעצמי?!
הזקתי לעצמי שוב ושוב במשך כל השנה אבל במיוחד בחג החנוכה.השנה כמו בכל שנה אבי שוב קיבל את הארגז ממתקים למרות שיצא לפנסיה מוקדמת עקב חולי, אתמול הסתכלתי על הארגז, מיששתי, תהיתי מה יש בתוכו אבל לבסוף אמרתי בלב “השנה לא אחגוג איתך, מישהו אחר יהנה ממך”.
הבטחתי לעצמי שלא אגע בכלום ואם יבוא לי משהו ברמות של התחרפנות אני יכולה לשמור לי `למנה המותרת` שיש לי בכל שבוע. יש לי מנה מותרת עד 600 קלוריות פעם בשבוע, מה שאני רוצה ולא משנה מה!
אותי חנוכה מעכשיו חג לא מפחיד, מהדברים הקטנים הללו אני יכולה להרוס הכל, אני בתחילת דרכי והכל יכול לשבש, אבל אני חזקה ובעתיד אהיה יותר..אני שמחה לפתוח את המקרר של אבא שלי המלא בממתקים ולאחר שניה לסגור ולצאת, החלטתי ששום דבר לא יעצור אותי ואני הולכת בעצם לא הולכת אלא אגשים את חלומי להיות רזה.*עוד כוח שגיליתי על עצמי.
שבת שלום וחג חנוכה שמח לכולם
11/04/2019 בשעה 17:04 #77631אלמונילא פעילוואו! איזה מדהימה את! לעמוד בפני ארגז של ממתקים ולא לגעת- מצדיעה לך!!! את פשוט אלופה!!! האמת שהזכרת לי קצת את עצמי בסיטואציות מסויימות רק שאצלי זה היה עם עוגיות… אבל גם אני נגמלתי מזה:)
ממש נהנתי לקרוא את מה שכתבת, עם הגישה שלך- מבטיחה לך שתהיי סיפור הצלחה!!!שתהיה לך שבת מקסימה והמון בהצלחה!
אוהבת הדסהנ.ב- עוד פו לאוסף:)
11/04/2019 בשעה 17:04 #77632אלמונילא פעילאין לי מה להגיד לך מלבד כל הכבוד
את חזקה וחושבת צעד אחד קדימה
כבר היית שם והטעמים של השוקולדים לא משתנים
אבל… ביום השקילה הירידה עושה לך את זה שאין כמו
טעם הירידה והמבט במראה.
אז מאחלת לך חג חנוכה שמח עם הרבה גזר, שומר,
פלפלים בכל צבעי הקשת,מלפופונים, ועוד ועוד
מציפי -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.