חייבת לשתף… כל הזמן אני חוששת מה יהיה בשישי-שבת. מה יקרה לסופריטו ולמחשי ולקובה חמד ועוד… השבת גיליתי את התשובה. אפשר לאכול טעים בלי השמן. אז מה הכנתי?
הכנתי כרוב ממולא ירקות ברוטב עגבניות.
לשישי: עוף בתנור על מצע אורז מלא עם גזר, בצל פטריות וכרישה.
לשבת: חזה עוף ממולא רצועות דקות של כרוב, פטריות, כרישה ובצל + אורז מלא שנשאר מאתמול.
היה מעולללה! הילדים ליקקו את האצבעות. כמובן שנוסף לכל היה מרק ירקות טעים של חלי עם שדרוג – אטריות דקות העשויות מכרוב חתוך דק דק.
למעשה השתמשתי במיוקל רק בחזה העוף (למשרה).
זהו זה לשישי שבת. ולהיום???
הכנתי מרק קרם קישואים עם ברוקולי (ללא שמן)
חתכתי עיגולים מלחם קל וקליתי אותו על מחבת פסים, הכנתי פטריות עם בצל (ללא שמן) והמבורגר ביתי מבשר בקר ללא שומן
ואכלנו המבורגר לייט תוצרת בית! עם מלפפונים חמוצים, חסה, עגבניות פרוסות לעיגולים יפים, בצל ופטריות.
תוספת לחגיגה: קולה דיאט בכוס גבוהה עם קרח ופרוסת לימון, סלט ירקות חתוך גדול ברוטב לימון, מלח וסומק. + אנטיפסטי קישואים ברוטב חומץ בלסמי ושום.
שוב ארוחה שהיא תענוג צרוף!!! שוב הילדים ליקקו את האצבעות ונהנו מכל ביס.
ומה הלמידה שלי? אפשר טעים ולא משמין.
בהצלחה לכולנו.