ועל זאת נאמר שגם דברים מושלמים ניתנים לשיפור.
הלזניה החלבית ולזניית התרד עולות על שולחני מפעם לפעם וטעימים מאוד כמו שהם.
אבל איך אפשר להתייחס למתכון מבלי לנסות לשדרג אותו.
הפעם השדרוג הולך על יותר נפח ופחות קלוריות למנה וברור שלדעתי גם יותר טעים.
רוטב עגבניות: כמו במתכון אבל הרבה.
רוטב ב : בצל ,שתי פטריות ירדן +שתי פטריות פורטבלו בינוני +שלוש שמפיניון הכל חתוך קטן.
אפשר כמה ואיזה פטריות שרוצים.
קופסת קוטג' 3% (כמו במתכון המקורי) +שלוש כפות יוגורט עיזים סמיך 3.5% +ארבע כפות תערובת עשבים +מלח +פלפל.ביצה
לאדות את הבצל והפטריות בתרסיס שמן ומים ולהוסיף את יתר המרכיבים אחרי שהתערובת ירדה מהאש.
חציל בתנור לפי המתכון המקורי.
12 עלי לזניה +תבנית חד פעמית בינונית (במתכון המקורי זה יכנס לתבנית קטנה )
הרכבה:
בתחתית -שכבה דקה של רוטב העגבניות.
עלי לזניה שלושה מסודרים לרוחב התבנית ואחד שבור משלים בפינות.
רוטב הפטריות והגבינות מעל ,החצילים מעל ושכבה נוספת של עלי לזניה .
עכשיו להוסיף לשארית רוטב הפטריות כארבע כפות הגשה מרוטב העגבניות ולערבב טוב ,קבלנו רוטב רוזה . ליצור שכבה וכסות בעוד קומה של עלי לזניה.
מעל לפזר את שני הרטבים ביחד(להוסיף לכלי העגבניות את מה שנשאר מהרוטב המעורבב.
אצלי זה חיסל את הרוטב עד הסוף.
להכניס לתנואר מחומם מראש בחום בינוני לארבעים דקות.
לקרר ולהכניס למקרר.
לזניה אוכלים למחרת די לתת לה להתייצב.
לחלק לשש מנות!
חישוב: במתקון המקורי היו תשעה עלי לזניה מחולקים בארבע =שניים ורבע עלים למנה.
כאן יש לנו שנים עשר עלים מחולקים לשש =שני עלים למנה.
גם שלוש כפות יוגורט העיזים =חצי כף למנה =לא משמעותי.
בתיאבון.
אצלי זה עולה על שולחן ארוחת יום שישי (חלבית) וחסכתי מנה מותרת .+מרק ירקות +ירקות מוקפצים+סלט בלי לחם.
משה