- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 10 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
13/07/2008 בשעה 14:57 #64718
אלמוני
לא פעילשלום וברכה
יש לי מספר שאלות, אשמח אם משהו/ משהי תוכל לענות לי עליהן.
1. מה מכילים סיבים מסיסים (חומרים העוזרים למערכת העיכול)
2. אלו תרופות סבתא לעצירות כרונית (במאכלים, אך עם מעט פחממות ומעט קלוריות)
3.נתרן- מה מכיל חומר זה, באילו מאכלים הוא נמצא, ומה נזקו לגוף(בכמויות גדולות)תודה רבה
יום נעים11/04/2019 בשעה 11:24 #64719אלמוני
לא פעילהיי אנה..
לאיזה מבחן או עבודה את צריכה את התשובות:)
להלן תשובות נבחרות:
הסיבים הינם רב סוכרים שאינם עמילנים . אומנם ניתן להגדירם כעמילנים אבל הם נטולי ערך קלורי היות והגוף אינו יכול לספוג אותם והם אינם ניתנים לעיכול .ניתן לראות אותם כקליפה של תא צמחי .הסיבים מתחלקים לשתי קבוצות .
א. סיבים מסיסים .
ב. סיבים בלתי מסיסים .
הסיבים המסיסים יכולים להפחית את רמת הקולסטרול שבדם ולווסת את רמת הסוכר . הם מסייעים להפחית את ספיגת הפחמימות ( מנגנון חילוף החומרים בגוף הופך את הפחמימות לסוכר ) ובכך נמנע תהליך בלתי רצוי של עליה פתאומית בריכוז הסוכר בדם ובעקבותיו יצור מוגבר של אינסולין שתפקידו לאזן את רמת הסוכר בדם . לידיעתכם , קפיצות ברמת הסוכר בדם יכולות לגרות את מנגנון הרעב . בנוסף , עודף פתאומי בכמות הפחמימות הנספגות לגוף יגרום להפיכת עודפים אלו לשומן ולא לגליקוגן שהינו למעשה ” דלק ” זמין ומיידי .
בנוסף ,הסיבים המסיסים יכולים להקטין את הסיכון של מחלות לב וזאת בגלל יכולתם להפחית את ריכוז הקולסטרול בדם .
מזונות המכילים סיבים מסיסים : שעועית ( מזון עתיר סיבים מסיסים ובלתי מסיסים מדרגה ראשונה ) , פירות יבשים ( עשירים בפקטין שהינו סיב מסיס ) , כל הפקעות התת קרקעיות דוגמת :גזר , ת”א , בצל , קולורבי , לפת ,צנון , ירקות מצויים ברוקולי ,
סיבים בלתי מסיסים : חיוניים בהפעלת מערכת העיכול ולמניעת עצירות , נוכחותם המתמדת במערכת העיכול תפחית הסיכויים להיווצרות אפנדיציטיס , סרטן ואבנים בכיס המרה .
לסיבים הבלתי מסיסים יש תכונות של ספוג = יכולת ספיגה של מים . התוצר המתקבל תהייה עיסה סמיכה וחלקלקה , בעלת נפח גדול היוצר לחץ על דפנות המיעיים . לחץ זה מגרה קולטני לחץ הנמצאים בשריר המיעיים ואז המיעיים מתחילים בתנועתיות אשר מקדמת את הפסולת לכוון הרקטום ובכך נמנעת עצירות .
מקורות מזון המכילים סיבים בלתי מסיסים : לחם מלא , קמח מלא , אורז מלא , שעועית קטניות דגנים ורקות ופירות .
______________________________________________________
2. תרופות סבתא לא מכירה – מכירה אקטיביה, ברנפלקס, פייברוואן, שתיית מים מרובה, פעילות גופנית וכדומה..
___________________________________________________-
3. נתרן:נתרן
נתרן פועל יחד עם אשלגן בבקרת מאזן המים בגוף, הולכת אותות עצביים, התכווצות שרירים, ושמירת קצב תקין של פעימות הלב.
מקורות תזונתיים וטבעיים
נתרן מצוי כמעט בכל סוגי המזון כמרכיב טבעי, או כמרכיב שמוסיפים אותו בעיבוד המזון. המקורות העיקריים הם מלח שולחן, מזונות מעובדים, גבינה, לחם ודגנים, וכן בשרים ודגים מעושנים, כבושים או משומרים. נתרן מצוי בריכוזים גבוהים במזונות משומרים, בחטיפים רבים, ובזיתים. נתרן נמצא גם במים שעברו תהליך ריכוך.תכשירים רפואיים
נתרן נפוץ בצורת מלח שולחן רגיל (כלוריד הנתרן). לקטאט הנתרן היא תרופה הניתנת בהזנה תוך ורידית רק על פי מרשם רפואי. פוספאט הנתרן הוא חומר משלשל הניתן רק על פי מרשם רפואי. נתרן-דו-פחמתי (ביקרבונט) מצוי בתכשירים נוגדי חומצה הנמכרים ללא מרשם רפואי.סוג
מינרל
מקורות טבעיים
בשר אדום, דגים, לחם ודגנים, קטניות, ירקות ירוקים, פירות, כבד, ביצים, אגוזים, עוף, חלב, גבינה, חמאה/מרגרינה, ירקות שורשיים
סיכון מכמות עודפת
בינוני
חיוני לטיפול ב
ציסטיק פיברוזיס
מחלת כליהמנה יומית (RDA) צורך בתוספות מהמינרל/ויטמין
הקיצבות היומיות המומלצות לא נקבעו, אך רוב הרופאים ממליצים על צריכה של 1 – 3 גרם ליום. כפית אחת של מלח שולחן מכילה 2 גרם נתרן.רוב סוגי התזונה מספקים נתרן בכמות העולה בהרבה על הדרוש. הצריכה הממוצעת של נתרן היא 3 – 7 גרם ליום. הצורך בתוספות נתרן הוא נדיר באזורי אקלים מתון, גם עם תזונה “דלת מלח”. עם זאת, באזורים טרופיים תוספות נתרן עשויות למנוע מכת חום כתוצאה מאיבוד נתרן הנגרם על ידי הזעה מרובה בזמן עבודה קשה.
תוספות נתרן ניתנות, בייעוץ רפואי, במקרים של איבוד נתרן בגלל שלשולים והקאות ממושכים, במיוחד אצל תינוקות, וכן כדי למנוע או לטפל במחסור הנובע ממחלות כליה מסוימות, ציסטיק פיברוזיס, אי-ספיקה של בלוטת יותרת הכליה, שימוש במשתנים או דימום קשה.מינון לטיפול בחסר תסמיני חסר
המינון נקבע באופן אינדיבידואלי על-פי אופי וחומרת התסמינים. במקרים רבים של מחסור בנתרן יש צורך במתן תוך-ורידי של כלוריד הנתרן.מחסור בנתרן מסיבה תזונתית הוא נדיר. מחסור נובע בדרך כלל ממצבים בהם מוגבר איבוד הנתרן מהגוף, כגון שלשול, הקאה והזעה יתרה. התסמינים המוקדמים כוללים תשישות, התכווצויות שרירים, סחרחורת והקאות. במקרים קשים עלולה לחול ירידה ניכרת בלחץ הדם, והיא גורמת בלבול, עילפון ודפיקות לב.
תסמינים וסיכונים בנטילת כמות עודפת
יש הסבורים שצריכת יתר של נתרן תורמת להתפתחות לחץ דם גבוה. אצל אנשים הסובלים כבר מיתר לחץ דם הדבר עלול להגביר את הסיכון של אי ספיקת לב. תופעות שליליות אחרות כוללות אצירת נוזלים הגורמת סחרחורת והתנפחות של הפנים והרגליים.
מנות עודפות גדולות במיוחד, אפילו של מלח שולחן, עלולות לגרום פרכוסים או תרדמת ואפילו מוות.בהצלחה!
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.