אם אני קונה בשר בקר טחון ועושה קציצות בבית (מכינה על גריל גז בלי שמן, רק בשר עם פטרוזיליה שום ובצל..)
אז 3 קציצות אמורות להיות שוות ערך ל 100 גרם מנת חלבון בשרי אחרי הכנה? כי בכל מטבח המידה של הקציצה היא שונה ואני אוהבת לעבוד עם המשקל.. תמיד שוקלת לפני הצלחת. אז אפשר פשוט לשקול לפי גרמים את המנה?
אגב ראיתי באיזה מקום שרשום שמותר 3 קציצות כמנת חלבון בשרית רק עד פעמיים בשבוע? זה נכון גם לקציצות ביתיות או שהכוונה היא לקציצות מוכנות מהסופר?
ואם כבר אני כאן, 😉
אם בעלי ואני רוצים לאכול סטייק אנטריקוט כמנה מותרת, זה בסדר? כמה גרמים מותר? ואני אוכלת את זה כארוחת צהריים במקום ארוחת צהריים של התפריט או בנוסף?
כי ראיתי שמנה מותרת צריכה להיות בנוסף לארוחות ולא במקום.. אבל זה לא כמו חתיכת עוגה שאפשר להוסיף בסוף הארוחה..
מתנצלת נורא על כמות השאלות והבלבול. תודה רבה לכל העונים!!!