אבל אני מכינה פשטידות לפי החישוב הבא-
אם לדוגמא זה לארוחת ערב, והחלוקה היא 4 מנות-
3-4 בצלים קצוצים (תלוי בגודל), פטריות מקופסת שימורים (1-2 קופסאות).
מטגנים את הבצל ב-4 כפיות שמן זית. מוסיפים קצת שום. מוסיפים פטריות.
לאחר שהתערובת מתקררת טיפה מוסיפים 4 ביצים, 4 כפות גבינה לבנה/קוטג' 5%.
עכשיו מה שחסר זה פחמימה, אז אני אוהבת לשלב בין פירורי לחם לשיבולת שועל. אז אם 4 מנות פחמימה זה 8 כפות אז אפשר חצי חצי (4 שיבולת שועל / 4 פירורי לחם) או כל שילוב אחר, העיקר לספור 8 כפות.
מערבבים הכל ביחד. חשוב כמובן גם תבלינים- אז מלח ופלפל כמובן, אפשר אגוז מוסקט.
אם רוצים יותר גבינה אז אפשר להוריד ביצה אחת ולהוסיף 2 כפות גבינה.
אולי זה לא בתכנית אבל מה שנספר כאן זה-
4 ביצים
4 כפות גבינה לבנה
8 כפות פירורי לחם / שיבולת שועל
4 כפיות שמן זית.
זה בדיוק מה שמותר לאכול ב-4 ארוחות ערב. כל השאר חינמי.
פשטידות זה עניין של ניסוי וטעייה. אף פעם לא יכול לצאת לא טוב. אם יוצא לא משהו זה בגלל שהתיבול הוא פחות מידי או יותר מידי (מעט מלח/יותר מידי פלפל וכדומה).
לפשטידה כזו אפשר להוסיף גם מספר קישואים מגורדים על פומפיה, תרד למי שאוהב… בקיצור- פשטידות זה ליגה… אפשר באמת להתפרע איתן. 😉