יש לי 2מתכונים מצויינים לכרובית. האם תוכל לעזור לי ל”התאים אותם” לתוכנית?
מתכון 1: 1 כרובית שטופה ומנוגבת חתוכה ל4 רבעים.
מערבבים:1/2 כוס שמן, 1/2 כוס עלים ירוקים לבחירה(פטרוזיליה,שמיר, רוקט, בזיליקום, נענע), 1 כפית דבש, מלח גס, 4 כפות מים או יין לבן
שמים במעבד מזון. מורחים על הכרובית. אופים 25 דק' והופכים לעוד 10 דק' ב200 מעלות
משאירים בתנור כבוי לעוד 20 דק'.אפשר לזלף טחינה או לימון.
מתכון שני- סטייק כרובית-בסיר גדול מכסים במיים כרובית שלמה+ מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד כמה דקות.
(שיהיה רך אך לא מתפורר)
מחממים תנור ל200 מעלות.
חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי 5 ס”מ..כמו סטייק. משכיבים את הפרוסות על נייר אפייה ומושחים אותן ברוטב הבא:
2 כפות סילאן,1/3 כוס שמן זית,1/3 כוס רוטב סויה,פלפל שחור ומעט מלח. ומפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. צולים כ20-25 דק' והגבינה נמסה