הייתי אתמול במסעדה, ובסוף לא אכלתי שם את המותרת (לא היו קינוחים שווים, הייתה עוגת פרווה מסכנה, אז וויתרתי)
מצד שני, הפחמימה שם הייתה בשמן, אבל לא נראה לי שעברתי את ארוחת הצהריים ב-600 קלוריות..
מה לעשות? מותר לי לעשות את המותרת “בנוסף”? או נגיד לעשות מותרת של 400 קלוריות, כדי לא לחרוג?
או שאני צריכה לוותר?
מנה מותרת היא לאו דוקא קינוח (!) אלא כל חריגה מהתפריט הקבוע, ומאחר ולא נהוג לפצל מנה מותרת אז את את שלך ניצלת השבוע לטובת מנה שווה אחרת בתפריט שהיא לא היתה מתוקה…
גם אם בדיעבד זה “פחות השתלם” אפשר להסיק מסקנות ולתכנן מקום יותר טוב ליציאה בו תהיה מנה מותרת שווה בשבוע הבא.
היי אווה….:)
יקירתי, תמיד כשאנו אוכלים במסעדה אין לנו פיקוח כל כך על כמויות השמן באוכל. אבל אם אכלת בדיוק את הכמות שאת צריכה בא.ערב ולא חרגת…אז שימי זאת בצד…את לא אוכלת כל יום במסעדה ואני לא רואה סיבה לוותר על המנה המותרת..:))
בהצלחה
איה