חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

שלום וברכה
    קצת נתונים
    אני בן 28 שוקל 105 עם גובה 1.79
    החלטתי לרדת במשקל, אני משתדל להקפיד על תזונה למרות שלא תמיד הולך
    בנוסף אני מתאמן בחדר כושר (אימון אירובי על ההליכון)
    אני מתאמן בממוצע 4 פעמים בשבוע כרגע
    רציתי לדעת איך יוצרים מאזן קלורי שלילי אם בממוצע בן אדם מכניס כ-1500 או 2000 קלוריות ביום ומוציא באימון רק 300 קלוריות?
    הרי זה לא יוצר מאזן קלורי שלילי.. איך מחשבים זאת?
    תודה מראש

אלמוני
    לא פעיל

הגוף שלנו צורך אנרגיה לכל פעילויות החיים. צריכת אנרגיה יומית מחושבת על-פי צריכת האנרגיה במנוחה עבור פעילויות חיים בסיסיות (קצב מטבולי בסיסי) + צריכת האנרגיה לכל הפעילויות הנוספות שאנחנו עושים, כמו למשל פעילות גופנית, אבל גם הליכה בין המחשב לשירותים, הכנת קפה וכד'.
    צריכת האנרגיה היומית אם כן, מחושבת על-פי הקצב המטבולי הבסיסי + כל פעילות נוספת.
    קיימות מספר דרכים לחשב אותה: מגוון נוסחאות שמתבססות על ידע קיים, מכשירים ייעודיים (משקל למשל) בעלי פונקציה שמודדת את ההוצאה המטבולית הבסיסית וגם מכשירים מדויקים ומורכבים יותר שמודדים את הקצב המטבולי הבסיסי על-פי כמות פחמן-דו-חמצני שנפלט בנשיפה.
    כדי ליצור מאזן קלורי שלילי, יש לדאוג לכך שסך ההוצאה האנרגטית תהיה גדולה מסף האנרגיה (קלוריות) שהאדם צורך.
    ברוב המקרים, אין צורך להתעסק בחישובים, אלה, על סמך ידע קיים יודעים להתאים את התפריט לפי נתונים מוקדמים כמו מין, גיל, גובה, משקל, סך פעילות גופנית וכד'. במקרים מעוטים בלבד, יש צורך לבצע מדידות כדי להעריך את הצריכה הקלורית באופן מדויק יותר.

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות