איה שלום,
קיימתי אי בהירות לעניין השיצלים הקפואים (המעובדים). מחד, נאמר שניתן לאכול שינצל מעובד עד 200 קלוריות ומאידך ראיתי בכמה שאלות שעלו בפורום כי פסלת סוגים שונים של שניצלים מעובדים. באחת התשובות טענת שמכיון שהשניצל מטוגן הוא לא בתוכנית, אבל גם השניצל תירס לייט הוא מטוגן ובכל זאת נאמר שהוא חלק מהתוכנית. בתשובה לשאלה אחרת למרות שהשניצל לא חרג מ-200 קלוריות פסלת אותו בשל אחוזי שומן גבוהים (היו שם 15% שומן).
הייתי רוצה לקבל כלל ברזל כיצד אוכל לזהות אם השניצל המעובד הוא בתוכנית או לא. להבנתי התנאים הם:
ראשית, הוא לא עולה על 200 קלוריות
שנית, אחוזי השומן לא גבוהים – השאלה מהו אחוז שומן הסביר?
שאלה נוספת, האם זה משנה האם מדובר בשניצלים שהם תחליפי בשר (תירס, ברוקולי, תרד, טופו, אדממה וכו') או שניצל מעובד עשוי מנתח בשר – כמובן, בהנחה ששני סוגי השנצלים עונים לקריטריון הקלוריות ואחוזי השומן?