היום הכנתי לצהרים דג בירקות- אמרו לי בבית תכיני כזה לשישי בערב.
אז הנה המתכון – הכמות ל-6 דגי פילה מושט או בקלה או כל דג אחר לדעתי. אני הכנתי פילה מושט.
לטגן בסיר גדול ושטוח ב- 2 כפות שמן בצל חתוך לפרוסות. (מדדתי את השמן בכפות ולא צריך יותר.
להוסיף 2-3 שיני שום חתוכות ולטגן מעט, לא חייב להשחים הכל.
להוסיף פלפל חתוך לרצועות (רצוי 2 צבעים)
להוסיף 2 גזרים פרוס לרצועות או עיגולים – לטגן מעט
להוסיף 2 קישואים פרוסים לעיגולים או רצועות – לטגן מעט
להוסיף עגבניה חתוכה לפרוסות או ריבועים
לתבל ב- קצת כורכום, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, קוביית בזיליקום, אפשר גם קוביית צ'ילי(לא חובה)
להוסיף כף של רסק עגבניות ומים עד שמכסה הכל.
לבשל כעשרים דקות.
לשים את הדגים בין הירקות, ולבשל עוד כ-20 דקות או עד שהדגים מוכנים.
בתיאבון.