את יכולה לשים בו איזה ירק שאת רוצה. אין לי כמויות מדויקות – זה לפי העין ולפי כמות הירקות שצריכים להתבשל ברוטב.
קחי מספר בצלים. פרסי לרצועות דקות או קצוץ דק.
עגבניות. ניתן לקלף, לא חובה, קצוצות.
אפשר להוסיף רצועות של פלפלים. אפשרי להוסיף פלפל ירוק חריף אם אוהבים.
מטגנים את הבצל בכפית שמן. אם מכינים כמות ממש קטנה אז תרסיס במקום כפית. אם השמן לא מספיק אפשרי להוסיף מעט מים. לאחר מספר דקות ניתן להוסיף שום. מוסיפים תבלינים. שוב, גם זה תלוי במה שאוהבים – אפשרי – מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון… מערבבים. מוסיפים את הפלפלים, עגבניות. אפשר להעשיר את הרוטב בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.
נותנים להתבשל קצת, מערבבים מידי פעם, מוסיפים את הירק שרוצים רוטב העגבניות.
את הרוטב הזה אפשרי גם לטחון במעבד מזון. יש כאלה שאוהבים אני לא.
אפשרי להוסיף קצת עשבי תיבול כמו בזיליקום, או פטרוזיליה. שוב, יש כאלו שאוהבים ויש כאלה שלא.