היי, למנת שומן מותר 4 יח׳ קשיו. אפשר גם 4 יח׳ קשיו קלוי? הבנתי שלא מומלץ, מנסה להבין למה…
שאלה נוספת: שניצל תירס לייט זה פעמיים בשבוע. פחמימה מרובעת זה פעמיים בשבוע. האם בנוסף לאלו מותר גם לזניה? כלומר אם אכלתי בראשון ושני פחמימה מרובעת, מותר לי לארוחת ערב לזניה (רבע תבנית)?
חוץ מהמלח שנמצא שם, קלייה וחימום של חומצות שומן בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ו-6 ושל חומצות שומן חד בלתי רוויות, מצמצמת באופן דומיננטי את הערכים התזונתיים ואת התרומה המיוחסת להם בהורדת לחץ דם, כולסטרול ומניעת מחלות. אגב, צמצום האיכות גדל עם היקף זמן וחוזק החימום.
אבל עדיין גם כשהם קלויים, הפיצוחים מהוימם מקור טוב לחלבונים ורכיבים אחרים שכן משתמרים בחימום. אז עדיף לשלב בתפריט קלויים מאשר להמנע בכלל!!!