היום בבוקר חזרתי על מתכון שהכנתי בעבר וברור ששיניתי,רק לטובה.
ק”ג טחון עוף
2 זוקיני או קישוא
גזר גדול
בצל גדול
4 שיני שום גדולות
2 כפות טחינה גולמית
4 כפות גרגירי חומוס
פלפל ,מלח,תבלינים מה שבא(פפריקה כמון…)
2 גבעול סלרי.
חצי כוס מרק ירקות ביתי.
2 ביצים
3 כפות שיבולת שועל.
פטרוזיליה ,כוסברה,ריחן,לפי הטעם
לטחון ואו לגרד את הירקות ולערבב את כל התערובת צריך לצאת שני ק”ג תערובת.
להכניס למקרר לשעתיים.
רוטב עגבניות עשיר להכין עם ירקות (בצל ,זוקיני,גזר ,פטריות …) להכין חצי סיר של ארבעה ליטר ועוד קצת. הרוטב צריך לצאת סמיך למחצה.
בשתי תבניות עם נייר אפיה משומן קלות ליצור קציצות (שתי קציצות למנה) יוצאות בין 28 ל30 קציצות בשתי התבניות (16 קציצות לתבנית)
לכסות את הקציצות ברוטב עגבניות ,לנצל את כל הרוטב.
להכניס לתנור חם בחום בינוני ל20-30 דקות.
זה לא יוצא יבש!
משה