הבוקר היה פרודוקטיבי ובין היתר הכנתי רוטב עשבים,הודו בתנור מרוח ברוטב ,ירקות בתנור וסלט לארוחת הצהריים של המשפחה.
אבל השיא היה קנלוני המתאים לכולם ולמי שבתוכנית מתאים מאוד כמנה עיקרית לארוחה חלבית.
כיוון שארוחת יום שישי אצלנו היא חלבית ,הגשתי את הקנלוני והמשפחה נהנתה.
אני אכלתי מהקנלוני בתוספת סלט
המתכון:
קנלוני ממולא בדלעת ופטריות ירדן ברוטב עגבניות ויוגורט עיזים.
1 חבילה קנלוני
למילוי:
כף שמן זית
דלעת קלופה וחתוכה 250 גרם
ארבע פטריות ירדן חתוכות
בצל קצוץ.
חמש כפות יוגורט עיזים 3.7%
חצי גביע קוטג' 3%
מלח, מוסקט מגורד פלפל גרוס, כורכום.
לרוטב עגבניות:
כף שמן זית
4 עגבניות
בצל קצוץ
שלוש שיני שום
1 קופסה עגבניות מרוסקות.
חצי בקבוק רסק עגבניות איטלקי.
מלח,פלפל,אורגנו,פפריקה.
4כפות יוגורט עיזים.
הכנה :
כף שמן זית
לאדות בצל ,להוסיף מעט מים באידוי
להוסיף דלעת עד ריכוך .
להוסיף את הפטריות ולטבל
להוסיף את היוגורט והגבינה ולטעום.
להכין את רוטב העגבניות ולקרר את שתי התערובות.
על תבנית בינונית למרוח שכבת רוטב עגבניות ועליה את הקנלוני ממולאים בתערובת הדלעת.
לסיים ביתר רוטב העגבניות ולאפות כ40 דקות על חום בינוני.
מנה = שלושה קנלוני.
משה