- This topic has תגובה 1, 6 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 10 חודשים by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
22/05/2010 בשעה 0:29 #158127
אלמוני
לא פעילאני נערה בגיל 16 התחלתי אצל חלי את הדיאטה לפני כ3 שבועות וירדתי סה”כ 1.200 כרגע אני שוקלת 72.8 .
למרות גילי הצעיר עברתי רבות בכל הנוגע למשקלי עוד מגיל קטן למרות שהייתי קטנטונת ובמשקל תקין הייתי עסוקה במשקלי , הרוב הגיע מצד אימי שתמיד הכניסה לי ולאחותי לראשנו שאנו שמנות וצריכות לרזות ולא לאכול הרבה ,היו לי עליות וירידות במשקל רזיתי המון פעמים מצום והרעבה והייתי משתמשת במשלשלים בתדירות גבוה כמה פעמים ביום הייתי מכורה הייתי אוכלת תפוח אחד בכמה ימים ורזיתי כ15 קל” הגעתי למשקל שאני לא מרוצה ממנו עד הסוף אבל אני אוהבת את מה שאני רואה ולאחר מכן התחלתי לאכול היו לי בולמוסים שתוך חודשיים העלתי את 14 קילו והחלתי שזהו אני צריכה דרך בריאה אני עוד צעירה וכל החיים לפני ונמאס לי לקום בבוקר והדבר הראשון זה כשאני עובר ליד המטבח לאכול עוגה שלמה ואז לראות עוד משהו שקרץ לי ולאכול גם אותו וכך כל רגע פנוי הייתי אוכלת לא הייתי מצליחה לעבור שעה אחת בלי ללעוס משהו !
לקח לי רבות לשכנע את אימי ללכת לחלי ממן ולהרשם המצב בבית הוא לא בשיאו והמצב הכלכלי קשה למרות זאת אימי שילמה לי לחודש וכעת אני כבר לא יכולה ולא מסוגלת להתמודד עם רגשות האשם שאני מבזבזת לאימי כסף שאין לה .
לא מספיקר שכל הזמן שאני הולכת כל 3 שעות לאכול היא צועקת עלי ואומרת לי שהיא לא רוצה לעצבן אותי אבל אני שמה לב שאני אוכלת כל שתי דקות וכל היום אני אוכלת וגורמת לי להרגיש שאני צריכה ךהחביא ממנה את הארוחות ולאכול במחבוא , היא כל הזמן מנסה לשכנע אותי לשבור את הדיאטה ופשוט לאכול טיפה לאכול מהכל ולאכול טיפה וגם אבא שלי בא אלי באחד הימים ואמר לי שאני חולה כי אני כל היום אוכלת וזה לא דיאטה זה ככה אנשים לא חיים הוא צעק עלי שיש לי מחלה עם האכול והם רק מנסים לשבור אותי עד עכשיו לא הבנתי למה ולמה הם באים לנגדי ולא רואים כמה אני סובלת בגללל המשקל שהוא הורס לי את כל החיים שאני סגורה בתוך עצמי ומתרחקת מאנשים בגלל כמה קילוגרמים ולפני כמה ימים שמעתי אותו ואת אימי מדברים שזה בגלל הכסף כל הדיאטה עצמה המוצריים הדייאט הלחם קל הגבינות הכל עולה להם כסף והם לא יכולים לממן לי את זה והם לא אומרים לי שזה הסיבה להכל !עכשיו בבקשה מה אני יכולה לעשות מה להפסיק את הדיאטה אני רושמת לכם וגמעות עולות לי בעיינים אני רוצה להיות רזה !! אין דבר שאני רוצה יותר אבל אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה שהם מנסים לשבוא אותי את קבוצת התמיכה אני יעזוב בגלל הכסף אבל למה הם לא מאמינים אני ניכנסתי לדיאטה הזאת מתוך אמונה מלאה שאני ירזה אבל כל מי שמיסבביבי מזלזל ומנסה לשבור אותי הורי לא מאמינים בכך בכלל !!! אחותי וכל מי שמיסבבי לא מאימין חוץ מהחברה הטובה שלי שכל יום מדרבנת אותי להמשיך , אני לא רוצה להפסיק אני רוצה להמשיך בזה ולא יודעת כבר איך כי אני לא מאמינה בעצמי וגם המשקל לא נותן לי סיבות כלכך להאמים לאחר ירידות של 100 גרם בשבוע .
אני ישמח אם תוכלי לגרום לי לחזור להאמין בעצמי ודרך החיים הזו כי אני כבר לא רואה את האור בקצה המנהרה ,בבקשה אני צריכה מישהו שיאמין בי אני רוצה להצליח יותר מכל !מצטערת על החפירה הרבה אך הייתי צריכה לשתף מישהו כי איני מסוגלת לעמוד בכל לבדי .
12/04/2019 בשעה 20:35 #158130אלמוני
לא פעילהעלית לי דמעות בעיניים!הזדהיתי עם הרבה דברים ממה שכתבת..גם כשאני הייתי בגיל שלך הייתי באותה סירה.היום אני בת 21 וזה לא כזה רחוק ,קודם כל חשוב שתדעי שאת לא לבד ותמיד יש לך כאן את הפורום שיישמח לעזור לך . הכי חשוב,לא להתייאש!הגוף שלך עבר הרבה טראומות בשביל הגיל הצעיר שלו ואת צריכה להחזיר לו לאט לאט את השפיות. תנסי להסביר להורים שלך שזה מה שנקרא אורח חיים בריא..תדפיסי להם מאמרים,תראי להם את התוכנית,תראי להם סיפורי הצלחה..ותנסי להבליג,דברים כמו 'את כל היום אוכלת ו'יש לך מחלה' לא יעזרו לך להתמודד,להפך,הם יורידו לך את הביטחון ואת האמונה בעצמך.לך יש”מחלה” שאפשר להתגבר עליה,יש אנשים שחולים במחלות אמיתיות ולהם אין דרך להתגבר עליה..תמיד תנסי לחשוב על חצי הכוס המלאה,שזה משהו שאני מנסה לעשות בתוכנית הזאת. אל תפסיקי לעשות את התפריטים, גם אם את מרגישה תחושת ייאוש..לאט לאט הגוף שלך יתאזן,תראי תוצאות וההורים שלך יבינו שזה שווה את כל ההשקעה..תאכלי 6 ארוחות כמו שצריך (במקרה שאין לך לחם קל כי המחיר גבוה,תמיד אפשר לאכול פרוסה אחת של לחם רגיל),תעשי מנה מותרת ותסבירי גם את החשיבות שלה להוריםתנסי לא לאכול בסתר, זה אחד ההרגלים הכי רעים שאנשים מנסים להיפטר מהם בתוכנית,תישקלי פעם בשבוע גם אם זה לא במסגרת הקבוצה ,את יכולה אפילו להתחייב לעדכן אותנו כאן וככה יהיה לך סוג של מעקב,תקחי חברה ותלכי לעשות איתה הליכה בערב,זה גם יעזור לך לנקות את הראש..ובלי קשר,אם את צריכה עזרה אין לי בעיה שתיצרי איתי קשר..מבינה אותך כ”כ!שוב,אל תתייאשיאת בחורה צעירה וכל החיים עוד לפנייך,לאט לאט, שיהיה לך בהצלחה!
12/04/2019 בשעה 20:35 #158131אלמוני
לא פעילוואו!! מלאני, קראתי את ההודעה שלך לפחות 3 פעמים…לא להאמין כמה בגרות, נחישות ואומץ יש בנערה בת 16.
תפסת אותי עם המשפט שרשמת: “כל החיים שלי עוד לפני..” אני מסכימה איתך, כל החיים שלך עוד לפנייך..וזה אחד המשפטים שאמרתי לעצמי בתחילת התהליך.
את מתארת כאן קשיים, שלא בהכרח תלויים בך, ולכן הייתי מציעה לך לשבת לשיחה עם ההורים שלך. שיחה גלויה, אמיתית, תסבירי להם כמה את רוצה את זה, כמה את לא רוצה לסבול יותר, כמה התהליך הזה חשוב לך.
ומכל מה שרשמת, אני יכולה להגיד לך בפה מלא שאני מאמינה בך! לגמרי! וגם אם תראי שבסוף לא מתאפשר לך ללכת לקבוצות, אני מבקשת ממך שתישארי איתנו כאן בפורום, אנחנו נעזור לך כמה שרק אפשר!! מבטיחה! לא להתייאש, לנגב את הדמעות, את לא לבד..
ואת תצליחי, אין לי צל של ספק בכך!!!!
שתהיה המשך שבת שקטנה ונפלאה.
חיבוק!12/04/2019 בשעה 20:35 #158133אלמוני
לא פעילההודעה שלך מאוד נוגעת ללב ..
אני מציעה לך לשתף אדם קרוב אלייך בתהליך… זה יכול להיות אמא או אבא או דודה… מישהו שאת מרגישה קרובה אליו ויכול להשפיע גם על הורייך…
את צריכה לעשות שיחה רצינית איתם ולהסביר להם, שאמא שלך אפילו תלך למנחה שלך, שתשב איתה והיא תסביר לה איך התוכנית עובדת ולמה רצוי לאכול כל 3 שעות..
לפעמים הורים חושבים שהם יודעים הכל והם רוצים בטובתך, אז שתפי אותם… או מישהו קרוב שיוכל לעזור לך בתהליך.
בהצלחה מותק.. תעדכני.12/04/2019 בשעה 20:35 #158135אלמוני
לא פעילקודם כל, ואוווו!!!!! ריגשת והדהמת אותי בבגרות, בנחישות, במודעות ובפתיחות שלך!!!! אני מצטרפת למה שכבר נאמר לך- יש כאן פורום מעולה ואת יכולה להמשיך להשתמש בו, מה גם שיש את המנחה בקבוצה שלך- דברי איתה ושתפי אותה. דבר נוסף, נראה לי שיש מקום לשתף את יועצת ביה”ס או המחנכת, אם את מרגישה בנוח עם אחת מהן. כיועצת בעתיד, זה נראה לי סופר חשוב, ומאוד יכול לעזור לך, כי יחד תוכלו להבין מה עובד עליך ועל ההורים שלך ואיך אפשר לעזור להם להבין את המקום שלך ולסייע לך בתהליך של רכישת הרגלי אכילה בריאים ונכונים.
יש לך מקורות תמיכה רבים בסביבה שלך, ציינת גם חברה טובה שתומכת בך, שרק היא שווה המון… את לא לבד, ואין סיבה שתתמודדי עם זה לבד. את מכירה את ההורים שלך הכי טוב- נסי למצוא דרך שתעזור להם להבין אותך ולסייע לך.
שולחת לך חיבוק ענק והמון אנרגיות טובות לשבוע טוב ומוצלח!
רינת12/04/2019 בשעה 20:35 #158137אלמוני
לא פעילהיי מלאני..
ההודעה שלך מאוד ריגשה אותי..והמצב שאת נמצאת בו לא פשוט כלל..האם את יכולה ליצור קשר עם המנחה ולשוחח איתה..
בבקשה עשי זאת..
בהצלחה12/04/2019 בשעה 20:35 #158138אלמוני
לא פעילהייי תודה רבה לכולן על היחחס על התגובות החמות , באמת שעודדתן ועזרתן מאוד !!
בינתיים אני ממשיכה בתפריט ונראה איך נתקדם דיברתי עם ההורים שלי הם עדיין מתנגדים אבל לפחות הם הסכימו ביינתים לא להביע את דעתם, ולבוא לקראתי גם אם כרגע זה לא מוצא חן בעיניהם ולהתנסות ביחד איתי ואולי עכשיו אני באמת משנה את חיי לטובה -לתמיד !!
ושוב תודה לכן בנות ובהצלחה לכולן 🙂 -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.