הרעיון הוא לשמור על יחסים גבוהים של קטניה בתוך המגדרה.
אני אוכלת בערך 5 פעמים בשבוע שילוב של קטניות עם קוסקוס או אורז או קינואה.
מבשלת לרוב לחוד את הפחמימה ואת הקטניה, ודואגת במנה שלי בצהריים לאכול חצי כוס מהפחמימה (אורז/קוסקוס/קינואה) וכוס וחצי מהקטניה (שעועית/עדשים).
את יכולה לראות בעצמך שכוס וחצי קטניה היא תחליף לחלבון בשר וזה לא מוגבל מבחינה שבועית.
אני מבינה אותך, גם אני צמחונית ולא ממש נוגעת בתחליפים כמו טופו או סייטן, שניצל תירס אוכלת רק אבל ממש רק כשאין ברירה (יש לי שקית בפריזר אולי פעם בחודש יוצא לי לאכול שניצל תירס).
להפוך את הצהריים ל2.5 חלבוני גבינה אפשר רק פעם בשבוע או שבועיים (אני אבדוק תיכף אבל לא פעמיים בשבוע).