חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

היי,
    אני חדשה כאן 🙂 שבוע ראשון שלי ואני ממש מסתבכת עם התפריט…
    לא מצליחה עם כל התחליפים האלו.. אני צימחונית וגם לא אוכלת דגים,
    אשמח מאוד אם הצימחונים והצימחוניות שביניינו ירשמו לי דוגמאות לארוחת צהריים שלהם ובכלל כל מיני טיפים צמחוניים. (אני כן אוכלת חלב וביצים).
    תודה רבה ובהצלחה לכולם!

אלמוני
    לא פעיל

ברוכה הבאה
    יש כאן כמה וכמה צמחונים ויש המון תחליפים.. בעיקר קטניות
    את יכולה פעמיים בשבוע לאכול פחמימה מרובעת (הכוונה היא לכוס וחצי פחמימה מבושלת במקום חלבון בשר- זה אומר שבארוחת צהריים את אוכלת 2 כוסות פחמימה מבושלת כחלבון בשר+פחמימה)
    עוד פעמיים בשבוע את יכולה לאכול את כל השניצל תירס/ברוקולי וכאלה..

ולתחליפים העדיפים יותר- שבבי סויה, מותר כמות גדולה יחסית, את יכולה להכין מזה המבורגר צמחוני, שקשוקה, שווארמה צמחונית, קציצות וכ'ו.. תחפשי מתכונים באינטרנט ותשמיטי מהמתכון את המרכיבים שלא חינמיים
    עוד אופציה ביראה במיוחד- שילוב בין קטניה לפחמימה.. כוס וחצי קטניה מחליפים חלבון בשר (שעועית, עדשים, מש) וחצי כוס פחמימה מבושלת (קוסקוס, קינואה, אורז)
    בשילוב בין השניים יש יתרונות רבים, בעיקר השילוב מספק ערכים תזונתיים כמו בשר לפחות ואפילו יותר..

אלמוני
    לא פעיל

אני יגיד לך מה אני אוכלת ואני מקווה שזה יעזור

כשנשאר קוסקוס משישי אני אוכלת אותו גם במהלך השבוע
    שימי לב רק שכדי לאכול אותו את צריכה גם כוס חומוס, אמא שלי מכינה לי ישר במרק את מוזמנת זה מייעל חח

מגדרה האמת הכנתי שבוע שעבר אם תרצי מתכון אני יותר מאשמח יצא לי מעולה וזה 2 כוסות שזה המון יחסית

2 שניצל תירס לייט פעם ב.. עם ירקות מוקפצים עם כף סויה קצת צילי ואולי כפית סילאן
    עושה את העבודה לחלוטין חח

חצי כוס אורז עם ירקות מוקפצים אני פשוט הופכת את זה לכמו אורז מוקפץ וזה ממש משביע וטעים

וגם טופו ומוקפץ אני ממש אוהבת אבל ההתעסקות איתו מעצבנת אז אני לא ממליצה חח

אלמוני
    לא פעיל

וארוחות הצהריים שלי בעיקר מתמקדות בשילוב של קטניות ופחמימה.
    בשישי-שבת אוכלת דג (הבנתי שאת לא אוכלת).

יש לך הרבה דרכים לגוון את הקטע של הקטניות – יכולה לעשות קציצות מקטניות (יש מתכון ללביבות עדשים באתר אמאשל בבלוג של חלי ממן). יכולה לשלב כל פעם פחמימה עם קטניה אחרת. זה נשמע משעמם אבל ככה אני מגוונת ומשתדלת לא להיתקע כל פעם על אותו הדבר.
    פעמיים בשבוע את יכולה פחמימה מרובעת – ממליצה על 2 כוסות נודלס עם ירקות מוקפצים או לחלופין פסטה ברוטב עגבניות חינמי…

בנוסף, יש תחליפים שהוזכרו כמו שבבי סויה, טופו… אין לי יותר מידי ניסיון איתם אז קשה לי להמליץ.

אלמוני
    לא פעיל

הבעיה הכי גדולה היא.. שאני לא מבשלת…!!
    בתחילת השבוע לקחתי אוכל של אמא מיום שישי- אורז, עדשים, קינואה וכאלה
    אבל אני מאוד מסתבכת עם מנת פחמימה מנת קטניה וכאלה.. 😉
    אמא שלי גם הכינה לי פשטידה דיאטטית ואני ממש לא יודעת איך לחשב את הדברים האלה.
    בכל מקרה, מחר מסתיים השבוע הראשון ואני חייבת לציין שכבר אני מרגישה בבגדים! :מאושר:

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות