חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #206956
    אלמוני
    לא פעיל

    פשטידת כרובית,פטריות ובצל ירוק
    יצא לי נהדר, ממליצה, לפי החישוב של המחשבון מתכונים מותר לאכול רבע לא.ערב,אני צודקת?

    רכיבים:
    1 כרובית קטנה עד בינונית
    חצי סלסלת פטריות טריות
    3 גבעולי בצל ירוק
    100 גרם גבינה בולגרית 3%
    450 גרם גבינה לבנה למריחה 5% או 3%
    2 ביצים
    2 כפות קמח תופח
    1 כף אבקת מרק בצל או מרק עוף לתיבול
    מלח, פלפל, אבקת שום

    ההכנה פשוטה מאוד. מתחילים בניקוי הכרובית מעלים ופירוקה לפרחים בינוניים.
    מכניסים את פרחי הכרובית למים רותחים לבישול של כ7-10 דקות עד שהכרובית מתחילה להתרכך.
    בזמן שהכרובית מתבשלת, ממשיכים עם שאר הרכיבים.
    קוצצים בצל ירוק וחותכים את הפטריות לקוביות. משאירים פטריה אחת בצד חתוכה לפרוסות לאורך בה נשתמש לקישוט.
    מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה, הבולגרית, שתי הביצים, הקמח ואבקת המרק.
    מערבבים את כל החומרים עד לעיסה אחידה, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים מעט אבקת שום.
    כעת מוסיפים לקערה את קוביות הפטריות והבצל הירוק שלנו ומערבבים.
    אם התערובת יוצאת מוצקה מידי, אפשר למהול בקצת חלב.
    הכרובית אמורה להתרכך נכון לעכשיו, מוצאים את הפרחים מהסיר, מסננים ומסדרים בתבנית אפייה.שופכים מעל פרחי הכרובית את תערובת הגבינות והירקות שלנו ומשטחים, כך שהתערובת תנזל לכל פינה וסדק.
    התערובת לא אמורה לכסות את פרחי הכרובית לגמרי, ואם יצוצו חלקי כרובית מחוץ למסה, לא נורא זוכרים את הפטריה הפרוסה לרצועות שהשארנו בצד? זה הזמן להניח את הפרוסות מעל, יוצא נהדר ומפתה לאחר האפייה.
    מפזרים טיפונת גבינה צהובה 5 אחוז מעל כדי לקבל צבע יפה.
    מכסים בנייר כסף או נייר אפיה ומכניסים לתנור אשר חומם ל180 מעלות לכ-40 דקות.
    כעבור 40 דקות מורידים את נייר הכסף ומשאירים לעוד 10 דקות עד שהפשטידה תשחים ותקבל צבע יפה.
    מוציאים מהתנור ובתאבון!

מוצגות 1 תגובות (מתוך 1 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות