- This topic has תגובה 1, 4 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 9 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
08/09/2012 בשעה 18:00 #208730אלמונילא פעיל
לפני כ- 3 וחצי שנים, החלטתי לעשות שינוי לאחר שנים של עודף משקל שסחבתי איתי והתחלתי להגיע למפגשים באחת הקבוצות של “חלי ממן”. משבוע לשבוע נעשה רק טוב יותר, ירידה ועוד ירידה כשהגעתי לשיא ירידתי במשקל זה היה פחות 28 ק”ג. היה כייף להחליף את כל ה”אוהלים” ששכבו בארון ולקנות במבחר חנויות ולא להכנס ל- “עונות”, “קריזי ליין” ו- “מתאים לי”. לאחר שהגיעו מחמאות רבות והרגשה שאני “על גג העולם” , התקבלתי למקום עבודה שמאוד רציתי. לאחר כשנה בעבודה התחלתי לעלות במשקל והפחתתי את הגעתי למפגשים. יש לציין כי עברתי לקבוצה אחרת והיה לי מאוד כייף שם. אך הזלזול מצידי היה לא במקום וקצת נואשתי מלשמור ולאכול מה שצריך ומתי שצריך.. עברה עוד כחצי שנה ומצאתי את עצמי בהריון שאפילו לא ידעתי על כך. כמובן שמאוד רציתי כל השנים אך לא הלך .. יש לי בת בגיל 16 ופתאום הופתעתי לגלות שאכן יש ניסים… בידיעה שאני בהריון מאושרת הכי בעולם התחלתי לאכול כל מה שבא לי, טוב הרי לאשה בהריון מותר, יש המון “חשקים” וכך לא עשיתי חשבון לכלום. כמובן שעליתי המון במשקל, ילדתי בן מקסים לאחר ניתוח קיסרי לא צפוי בכלל.. אך הכל מתגמד כשיש לי את האושר שחיכיתי לו המון שנים. עכשיו בני בן 8 חודשים ואני מנסה לאסוף את עצמי ולהתחיל שוב להיכנס למסלול החיים הבריאים , מזה שלושה שבועות שאני התחלתי וזה פשוט לא הולך לי, אין לי זמן לעצמי, וכשיש מעט זמן פנוי אני מפנה אותו לשינה טובה כי זה לא קורה אצלי בדרך כלל, אין לי זמן לאכול רק חוטפת מכל הבא ליד וזה פשוט מדכא מאוד,גם מבחינה בריאותית אני לא מאוזנת ממש, אך אני מטפלת בנושא זה כעת. אז כשלא ישנים כמו שצריך ולא אוכלים כמו שצריך איך אפשר בכלל להתחיל ומאיפה?? אני אמורה לחזור לעבודה בינואר 2013, אך אני לא רוצה לראות את עצמי עם העודפים האלו חוזרת לעבודה.. מה עושים עכשיו??? צריכה עזרה ממי שיכול/ה בכל דרך שאפשר.. כל כך נורא להיות שמנה:(
14/04/2019 בשעה 4:34 #208733אלמונילא פעילשהיית כל כך כנה ופתוחה ושיתפת.בחרת גם לא לברוח מאחריי כינוי והזדהית
בשמך המלא,נדרש לכך אומץ ופתיחות.
את שואלת מה עושים עכשיו?
לפני הכל חשוב שתבררי עם עצמך מה את רוצה לעשות עכשיו?
יהיה לי קל יותר לעזור כשאדע.
מחכה לתשובה.14/04/2019 בשעה 4:34 #208734אלמונילא פעילמאז שנולדה בתי השארתי את האוכל שלי ליד המקרה וזה הביא אותי ל-40 ק”ג עודפים..
גם אני חטפתי כי לא היה זמן לשבת לאכול, גם אני ניצלתי כל דקה פנויה לשינה..
הפעם הראשונה (לאחר שנה!) שבה הבנתי שזה אפשרי היתה בשיחה עם אמי שהתלוננה בפני שהיא עלתה מאוד במשקל וזה מפריע לה ועם זאת אמרה 'אין לי זמן וכוח לבשל לעצמי במיוחד' ואז עניתי לה בתגובה שאפשר לבצע את התוכנית של חלי גם בלי הרבה בישול והכנות מיוחדות..
בבוקר 2 פרוסות עם קוטג' לא מצריכות הכנה מוקדמת וזה לא סיפור
בביניים כולה פרי. או מקסימום עוד סנביץ' קטן למי שעושה 1500.
צהריים- במקרה הכי גרוע זורקים 2 טבעול לתנור ואוכלים עם 2 פרוסות לחם ו-2 כפות רוטב..
מלפפון ועגבניה על הדרך..
וכן הלאה.. כך תארתי לה את התפריט ואז הבנתי שבעצם ליישם אותו זה מאוד פשוט וקל, רק צריך להתכוונן למטרה ולדאוג מראש שאכן יהיו המצרכים המתאימים במקרר.
אני מאוד מבינה אותך כי הייתי במקום הזה, שלמרות כל הידע שיש לי הרגשתי פשוט מרוקנת ולא יודעת מה לעשות..אז כשהסברתי לאמי פתאום פישטתי את העניין לעצמי…
הרבה פעמים צריך לצאת קצת מהמחשבה המקובעת ולהסתכל מהצד.. רואים דברים קצת אחרת..14/04/2019 בשעה 4:34 #208735אלמונילא פעילמבינה ומזדהה אבל…כמו שאמרה אחת המנות האורחות בקבוצה שלי, בן אדם שלא זז הקוביה המוכרת שלו לעולם לא יתקדם לשום מקום, אם הגעת להחלטה שנמאס לך ואת רוצה שינוי, נשאר רק לצאת מהקוביה המוכרת ונוחה ופשוט לפעול במיוחד שאת כבר יודעת שהתוכנית עובדת.
תחשבי גם על הילד שלך, שאם תהיה לו אמא “קלילה” יותר ובריאה יותר, כול הצדדים יוצאים מורווחים.
אז השנה החדשה כברבפתח, אין זמן טוב יותר מעכשיו להתחיל את השינוי שאת כל כך רוצה לעצמך.
אז בהצלחה 🙂 😉 -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.