אם לחצי אז תעשי חצי קילו פסטה, 2 פרוסות גבינה צהובה, ושאר התבלינים והשמן שמופיעים חלקי לשניים גם.
אם רבע כמות, אז 250 גרם פסטה, פרוסה אחת של גבינה צהובה, את שאר התבלינים והשמן חלקי ל-4.
ככה את שומרת על היחסים בין הפסטה לגבינה צהובה ועדיין יכולה לאכול חצי כוס כמנת פחמימה, או 2 כוסות כפחמימה מרובעת.
(התבלינים ועשבי התיבול עם חינמיים אז גם אם תשימי יותר, לא יקרה כלום.
4 פרוסות גבינה צהובה 9% מגורדת (4 מנות חלבון גבינה)
1 כפית אורגנו קצוץ טרי (חינמי)
1 כפית מרווה קצוצה(חינמי)
4 כפות בזיליקום קצוץ (חינמי)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה (חינמי)
2 כפות שמן (4 מנות שומן פחות או יותר)
1 ק”ג ספגטיני טריים מבושלים (מלא מלא מלא מלא פחמימה)
1 שן שום כתושה (חינמי)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (חינמי אך לא בריא)
מה שאני מציעה לך הוא להכין את זה.. להתקמצן על השמן כמובן.. אם תהיה כפית שמן הוא יהפוך לזניח יחסית לכמות ולא תצטרכי לחשב אותו כמנת שומן..
ופשוט תתייחסי לזה כאל פחמימה רגילה- פסטה רגילה
1/2 כוס כפחמימה רגילה או 2 כוסות כפחמימה מרובעת.