ישירות מהדף שחולק בקבוצה….
מעדן 0%
כפית רום/קוניאק
מעט מים
2 כפות קמח
1 ביצה
7 שקדים
אופן הכנה: שמים בקערה את הביצה, הקמח והמים, ומערבבים היטב עד ליצירת בלילה חלקה. מוסיפים את הרום והממתיק המלאכותי וממשיכים לערבב , במחבת טפלון קטנה על אש נמוכה יוצקים מהבלילה לכמה פנקייקים שרוצים (יש להפוך כשמופיעים בועות בבלילה), כאשר הם מוכנים מעבירים לצלחת ושופכים מעל את המעדם והשקדים השבורים.
זה המקור, ראיתי אבל מישהי ששיתפה, לא זוכרת את שמה, היא עשתה פנקייק אחד גדול ובמקום המעדן מרחה מעט ריבה לייט…סתם רעיון, זה הבסיס, אפשר לגוון בהתאם לטעם האישי ולמה שבמסגרת.