שלום, במתכון שפורסם פה ובפייסבוק רואים תמונה של טורטייה שהיא בערך 330 קלוריות ל-100 גרם. יש לי טורטייה שהיא 280 קלוריות ל-100 גרם. טורטייה אחת שוקלת 50 גרם, ז”א 140 קלוריות. איך זה שקול למנת פחמימה שהיא למשל 2 פרוסות לחם קל שהן בערך 80 קלוריות ?
בנוסף, במתכון היו ביצים קשות וזיתים ו-30 גרם של גבנץ 5%. מקווה שאני צודק אבל במקום ביצה אפשר פרוסת גבנץ 9%, 30 גרם גבנץ 5% זה כמו כף של בולגרית 5% למריחה (30 גרם) או בעצם חצי פרוסת גבנץ 9%. נכון ? בכל אופן, לארוחת ערב, מותר רק טורטייה אחת של 50 גרם + 1.5 פרוסות גבנץ 9% ( + כף רסק ותבלינים) ? תודה לעונים/נות.