חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #203028
    אלמוני
    לא פעיל

    שלום
    השבוע בקבוצה דיברו על מתכוני חנוכה ובפרט סופגניות אפויות.
    חיפשתי ולא מצאתי.
    בבקשה תעזרו, אבל בעיקר חשוב שיהיה פשוט (אני לא מהבשלניות) ובדוק.
    חייבת להיום בערב – נר ראשון.

    תודה מראש

    #203030
    אלמוני
    לא פעיל

    לביבות תפוחי אדמה

    מצרכים:
    3 תפוחי אדמה
    2 בצלים קצוצים
    100 גרם פטריות קצוצות
    2 ביצים
    3 כפות פירורי לחם
    כפית אבקת מרק
    מלח ופלפל לפי הטעם
    תרסיס שמן

    אופן ההכנה:
    מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
    מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט
    ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
    יוצרים כ-15 קציצות ע”ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני
    כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.

    2 לביבות = תחליף לפחמימה

    ____________________________________________

    לביבות גבינה מתוקות:

    מצרכים:
    250 גרם גבינה לבנה 1/2%שומן
    2 ביצים
    4 כפות קמח תופח
    ממתיק מלאכותי לפי הטעם
    קורט קינמון
    מס' טיפות תמצית וניל או רום
    תרסיס שמן לטיגון

    אופן ההכנה:
    מערבבים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים מספר דקות.
    מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
    צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
    ניתן להגיש עם רסק תפוחים.

    2 לביבות + תפוח מרוסק = תחליף לארוחת לילה

    ______________________________

    לביבות תפוחים, גזר וקינמון

    מצרכים:
    2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד
    2 גזרים
    1 ביצה
    4 כפות קמח
    קורט מלח
    ממתיק מלאכותי
    1 כפית קינמון
    תרסיס שמן קל

    אופן ההכנה:

    מקלפים את התפוחים והגזר ומגררים על גבי פומפייה דקה.
    מוסיפים את שאר המרכיבים ובוחשים לתערובת אחידה.
    מרססים תרסיס שמן במחבת רחבה ומטגנים לביבות בגודל כף אחת.
    הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.
    מספיגים על גבי נייר סופג ומגישים.
    גיוון, לביבות תפוחים וחמוציות:
    מוותרים על הגזרים ובמקומם מוסיפים עוד 2 תפוחים, מוסיפים 2 כפיות ריבת
    דיאט ומטגנים כמו במתכון הקודם.

    חצי כמות = תחליף לארוחת ביניים של אחה”צ

    _________________________

    לביבות ירק אפויות

    המצרכים:
    חבילת שמיר
    חבילת פטרוזילה
    בטטה רכה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים
    2 שיני שום
    2 ביצים
    אבקת מרק עוף
    מלח פלפל

    אופן הכנה:
    לקצוץ את השמיר והפטרוזיליה, למעוך את הבטטה, לערבב עם כל המצרכים.
    ליצור לביבות שטוחות ולהניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה מרוסס בתרסיס שמן.
    לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 30 ד', 15 ד' מכל צד.
    כל הכמות 17 לביבות

    2 לביבות, תחליף למנת פחמימה

    בתיאבון… וחג שמח :שמח1:

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות