- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
08/12/2012 בשעה 10:27 #203028אלמונילא פעיל
שלום
השבוע בקבוצה דיברו על מתכוני חנוכה ובפרט סופגניות אפויות.
חיפשתי ולא מצאתי.
בבקשה תעזרו, אבל בעיקר חשוב שיהיה פשוט (אני לא מהבשלניות) ובדוק.
חייבת להיום בערב – נר ראשון.תודה מראש
14/04/2019 בשעה 2:04 #203030אלמונילא פעיללביבות תפוחי אדמה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה
2 בצלים קצוצים
100 גרם פטריות קצוצות
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
כפית אבקת מרק
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמןאופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך, מסננים ומרסקים למחית.
מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט
ומוסיפים למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
יוצרים כ-15 קציצות ע”ג נייר אפייה משומן בתרסיס שמן ואופים בחום בינוני
כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.2 לביבות = תחליף לפחמימה
____________________________________________
לביבות גבינה מתוקות:
מצרכים:
250 גרם גבינה לבנה 1/2%שומן
2 ביצים
4 כפות קמח תופח
ממתיק מלאכותי לפי הטעם
קורט קינמון
מס' טיפות תמצית וניל או רום
תרסיס שמן לטיגוןאופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה עם הביצים. מוסיפים את יתר החומרים ומשהים מספר דקות.
מרססים מחבת טפלון בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית.
צרים מהבלילה 8 לביבות ומטגנים משני הצדדים.
ניתן להגיש עם רסק תפוחים.2 לביבות + תפוח מרוסק = תחליף לארוחת לילה
______________________________
לביבות תפוחים, גזר וקינמון
מצרכים:
2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד
2 גזרים
1 ביצה
4 כפות קמח
קורט מלח
ממתיק מלאכותי
1 כפית קינמון
תרסיס שמן קלאופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים והגזר ומגררים על גבי פומפייה דקה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ובוחשים לתערובת אחידה.
מרססים תרסיס שמן במחבת רחבה ומטגנים לביבות בגודל כף אחת.
הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.
מספיגים על גבי נייר סופג ומגישים.
גיוון, לביבות תפוחים וחמוציות:
מוותרים על הגזרים ובמקומם מוסיפים עוד 2 תפוחים, מוסיפים 2 כפיות ריבת
דיאט ומטגנים כמו במתכון הקודם.חצי כמות = תחליף לארוחת ביניים של אחה”צ
_________________________
לביבות ירק אפויות
המצרכים:
חבילת שמיר
חבילת פטרוזילה
בטטה רכה
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 שיני שום
2 ביצים
אבקת מרק עוף
מלח פלפלאופן הכנה:
לקצוץ את השמיר והפטרוזיליה, למעוך את הבטטה, לערבב עם כל המצרכים.
ליצור לביבות שטוחות ולהניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה מרוסס בתרסיס שמן.
לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 30 ד', 15 ד' מכל צד.
כל הכמות 17 לביבות2 לביבות, תחליף למנת פחמימה
בתיאבון… וחג שמח :שמח1:
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.