חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

עוגת חצילים ופלפלים קלויים טעיייים ברמות על! להכין כמות כפולה כי זה נגמר מהר מאוד!
    קליתי 4 פלפלים, הורדתי קליפה וחתכתי לרצועות גדולות.
    קילפתי עגבניה גדולה בשלה ופרסתי לעיגולים דקים ככל הניתן.
    חציל פרוס לעיגולים ולטוסטר אובן עד שמתרכך ומשחים מעט.
    בינתיים הרוטב: לימון שלם סחוט + מלח + שום כתוש מ-2 שיניים + כוסברה / פטרוזליה (מה שאוהבים) בקערית קטנה.
    ועכשיו מסדרים את העוגה:
    מסדרים ר
    לוקחים קערת סלט קטנה ושמים ניילון נצמד.
    מסדרים בשכבות חצילים, עגבניה, פלפלים בין שכבה לשכבה שמים כפית מהרוטב כך עד שגומרים לסדר הכל. ושופכים את הרוטב שנשאר מעל. סוגרים את השוליים של הניילון הנצמד. משאירים מספר שעות במקרר לספיגת הטעמים. (אני השארתי יום שלם)
    פותחים את הניילון הופכים על צלחת הגשה שטוחה ופורסים כמו עוגה. זה מרשים! טעים! ולדעתי גם חופשי כי זה בלי טיפת שמן.

מתכון חצילים לסלט חם משביע ומעווולה!
    חותכים חצילים לרצועות עבות 1X3 כמו אצבעות עבות של ציפס. מניחים חצי שעה עם מלח להוצאת המרירות.
    בסוטא'ז גדול שמים: קוביות גדולות של בצל ומאדים עם כף מים (עד שמתרכך ומשחים) מוסיפים 2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים ואת החצילים.
    מאדים מעט ומידי פעם אם צריך מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא ידבק.
    הוספתי: שקית מרק 10 בטעם בצל. 2 שיני שום כתושות, פפריקה אדומה + 1/2 כפית כמון.
    נותנים לזה להתבשל עד שמתרכך מקבל צבע אדום כמו שצריך אך לא מאבד מצורתו.
    זו תוספת נפלאה לכריך, כסלט חם, כתוספת לצד חלבון בשר.
    תהנו!

אלמוני
    לא פעיל

אהבתי, אנסה את העוגה 🙂

אלמוני
    לא פעיל

אני מוסיף הודעה כדי שמי שעיבד את ההודעה יקבל אותבה שוב כיוון שהרעיונות גדולים.
    אני עושה לשבועות ומוסיף רצועות קישוא בתנור.
    בנוסף
    קניתי פטריות שמפיניון ענקיות ואני הולך להכין מילוי מפטריית מלך היער ,בצל,פטרוזיליה ,שום,גבינה לבנה רזה ,מיץ לימון ועוד דברים טובים.
    את המילוי אני אבשל ואת הפטריות לתנור עם גבינה צהובה 9% מעל.
    פטריה אחת לסועד.
    משה

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות