עוגת חצילים ופלפלים קלויים טעיייים ברמות על! להכין כמות כפולה כי זה נגמר מהר מאוד!
קליתי 4 פלפלים, הורדתי קליפה וחתכתי לרצועות גדולות.
קילפתי עגבניה גדולה בשלה ופרסתי לעיגולים דקים ככל הניתן.
חציל פרוס לעיגולים ולטוסטר אובן עד שמתרכך ומשחים מעט.
בינתיים הרוטב: לימון שלם סחוט + מלח + שום כתוש מ-2 שיניים + כוסברה / פטרוזליה (מה שאוהבים) בקערית קטנה.
ועכשיו מסדרים את העוגה:
מסדרים ר
לוקחים קערת סלט קטנה ושמים ניילון נצמד.
מסדרים בשכבות חצילים, עגבניה, פלפלים בין שכבה לשכבה שמים כפית מהרוטב כך עד שגומרים לסדר הכל. ושופכים את הרוטב שנשאר מעל. סוגרים את השוליים של הניילון הנצמד. משאירים מספר שעות במקרר לספיגת הטעמים. (אני השארתי יום שלם)
פותחים את הניילון הופכים על צלחת הגשה שטוחה ופורסים כמו עוגה. זה מרשים! טעים! ולדעתי גם חופשי כי זה בלי טיפת שמן.
מתכון חצילים לסלט חם משביע ומעווולה!
חותכים חצילים לרצועות עבות 1X3 כמו אצבעות עבות של ציפס. מניחים חצי שעה עם מלח להוצאת המרירות.
בסוטא'ז גדול שמים: קוביות גדולות של בצל ומאדים עם כף מים (עד שמתרכך ומשחים) מוסיפים 2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים ואת החצילים.
מאדים מעט ומידי פעם אם צריך מוסיפים מעט מאוד מים כדי שלא ידבק.
הוספתי: שקית מרק 10 בטעם בצל. 2 שיני שום כתושות, פפריקה אדומה + 1/2 כפית כמון.
נותנים לזה להתבשל עד שמתרכך מקבל צבע אדום כמו שצריך אך לא מאבד מצורתו.
זו תוספת נפלאה לכריך, כסלט חם, כתוספת לצד חלבון בשר.
תהנו!