עוגת הטירימיסו שפרסמתי ,אחרי שלמדתי בקבוצה ,עוררה בזמנו הרבה היסטריה.
לאחרונה הרגשתי מחסור בקינוח מפעם לפעם ואשתי קנתה בסופר ריקוטה 5% של גד.
החלטתי לחזור על העוגה אבל לא היו בישקוטים בסופר אז עשיתי הסבה לפתי בר.
השוויתי את מה שעשיתי לעוגת הגבינה והבסקוויטים באתר ובהחלט נצחתי בכמות הקלוריות המופחתת לכן חלקתי ל8 .
חצי חבילת פתי בר (במתכון המושווה מדובר על חבילה).
קערת מרק עם מים חמים וכפית נס קפה +כפית קקאו.
3/4 חבילת פודינג ריבת חלב או ווניל או …
חצי כוס חלב 1%
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
250 גרם גבינה לבנה 3%
שלוש כפות כמו סוכר.
מעט תמצית ווניל ומעט תמצית רום.
הכנתי בתבנית לתנור בינונית 25X18 (בערך)
הכנה:
במעבד מזון עם דיסקיט הקצפה לערבב את הגבינות עם 3/4 פודינג חלב ותמציות.
לטבול את הבסקוויטים במים ולהניח שכבה של בסקקוויטים
למרוח שכבה מהתערובת ולחזור על שכבת בסקוויטים.
למרוח שכבה נוספת ושורה של בסקוויטים נוספת.
מעל למרוח את השארית של התערובת בשכבה דקה.
1/8 לארוחת בוקר.
לתת לילדים בהקצבה שלא יחטפו את הכול.
משה