ראיתי את זה בפייסבוק (המתכון שונה על ידי בקי במקור), זה בעצם “טבעון” של המתכון הקיים של עוגת הגבינה וביסקוויטים המפורסמת של חלי. ממש התלהבתי ורציתי לשתף כאן בשביל אלו הטבעוניות או שמנסות להמעיט בחלב (אלרגיות ללקטוז…)
אני מעתיקה את המתכון המקורי – רק עם השינויים.
מרכיבים :
חבילה פתי בר שוקולד (24 יחידות)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה = 6 מנות חלבון, ולכן אפשר להחליף ב-6 מעדני סויה של תנובה – או 6 מעדני אלפרו (בטעם וניל או שוקולד!). אם זה עם אלפרו, העוגה מוגבלת לעד פעמיים בשבוע.
3 כפות סוכר
2 כוסות חלב סויה לא ממותק
אופן הכנה :
מערבבים את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב הסויה ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה סמיך.מוסיפים את המעדנים והסוכר ומערבבים היטב. (מי שאוהב מאוד מתוק ניתן להוסיף ממתיק מלאכותי). ניתן להוסיף תמצית וניל.
בצלחת עם חלב סויה טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים חצי מכמות המעדנים, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה את כמות המעדנים הנותרת. שמים במקרר לפחות לשלוש שעות.
12 מנות – כל מנה = תחליף לארוחת הבוקר