רשמתי את השאלה הזו בפורום מתכונים, אבל אולי היא יותר מתאימה לפורום הזה: מבקשת לבדוק האם ואיך מחשבים מנת חלבון מהעוגה הזו:
מצרכים:
5 ביצים (חלבונים בלבד)
1,500 גרם גבינה לבנה 5% (6 קופסאות של 250 גרם)
1 שקית סוכר וניל
16 שקיות סוכרלוז (ממתיק על בסיס סוכרלוז) או שווה ערך בנוזל על בסיס סוכרלוז
1/2 1 ג'לטין טהור
גרידה מלימון שלם + 2 כפיות מיץ מלימון טבעי
ספריי שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
– מקציפים 5 חלבונים לכדי קצף חזק (לבדיקה: היפכו את קערת ההקצפה ותראו האם הקצף גולש או נשאר יציב במקומו), מוסיפים את הסוכרלוז וסוכר הווניל, מוסיפים את גרידת הלימון + 2 כפיות לימון, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את אבקת הג'לטין. מערבבים היטב עד ליצירת מרקם אחיד
– משמנים בספריי תבנית עגולה קפיצית (קרמית או מטפלון)
– מכניסים לתנור ל – 180 מעלות, ל -40 דקות (ללא טורבו)
– על העוגה להישאר לבנה
– מצננים ואוכלים.
תודה ואם זה מוצלח אולי יהיה אפשר להוסיף את המתכון לרשימת המתכונים!