- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 7 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
16/07/2008 בשעה 14:20 #65055אלמונילא פעיל
על איזה סיבים את מדברת?
את יכולה לתת לי דוגמא?11/04/2019 בשעה 11:27 #65056אלמונילא פעילהיי לולו….
עצירות מוגדרת כ:
• קושי בהטלת צואה
• הטלת צואה בלתי מושלמת, או לא תכופה.כללי:
תכיפות הטלת הצואה, מוצקותה ונפחה שונים מאוד מאדם לאדם, עד שקשה לקבוע, מה נורמלי. למנהגים משפחתיים, חברתיים ותזונתיים יש השפעה מכרעת על הרגלי המעיים. ישנן סיבות רבות לעצירות, ביניהן תזונה לא נכונה, חוסר פעילות גופנית, שימוש בתרופות מסוימות, הפרעות מטבוליות ואנדוקריניות שונות, מחלות מעיים, סיבות ממקור עצבי, ועוד. בדרך כלל, תזונה לא נכונה, חוסר בפעילות גופנית ושימוש לא נכון במשלשלים / חוקן הן הסיבות הנפוצות ביותר.הרקה נאותה חשובה מאוד, מפני שהמעי הוא מקור לרעלנים רבים. קיימת חשיבות רבה לשמירה על בריאות המעיים. למרות שאין הסכמה לגבי התדירות של פעילויות מעיים, בדרך כלל, ממליצים על פעילות מעיים לפחות פעם ביום. יש רופאים המציעים יציאות תכופות יותר, שתיים עד שלוש פעמים ביום.
אימון מחדש של המעיים:
לעיתים קרובות העצירות נמשכת כל כך הרבה זמן, שכדי להיפטר ממנה צריך לאמן מחדש את המעיים כדי לקבוע הרגלים בריאים. רשימה של כללים מומלצים מצורפת. נוהל האימון המומלץ יימשך לרוב בין ארבעה לשישה שבועות, אולם יכול להיות שיידרש זמן רב יותר.טיפול:
עצירות היא סימפטום נפוץ, לא מחלה בפני עצמה. הטיפול הראשוני הוא סילוק הגורמים הידועים, ביסוס התזונה על מזונות עתירי סיבים, ואחר כך אימון מחדש של המעיים. שימוש במשלשלים צמחיים צריך להיות רק חלק מהתוכנית לאימון מחודש של המעיים, ואחר כך להפסק.המשך:
כללים לאימון מחודש של המעיים:
• אתרו את הסיבות הידועות לעצירות, והימנעו מהם (תפריט דל סיבים, חוסר נוזלים, חוסר פעילות גופנית, תזונה לא נאותה וכד').
• לעולם אל תדכאו דחף להטיל צואה.
• אכלו מזונות עתירי סיבים, במיוחד פרות וירקות.
• שתו 12-15 כוסות מים ליום לפחות. (שימו לב – הדגש על כוסות מים. במקרה של עצירות משקאות קלים וקפה לא ייחשבו. תה ירוק נחשב ואפילו מומלץ).
• שבו בשירותים באותה שעה כל בוקר (גם כשהדחף להטיל צואה אינו קיים), עדיף מיד אחרי ארוחת הבוקר או הפעילות הגופנית.
• התעמלו לפחות 20 דקות, שלוש פעמים בשבוע.
• הפסיקו להשתמש במשלשלים (חוץ מבדרך המתוארת בהמשך, שנועדה לקבוע מחדש פעילות מעיים) וחוקנים. זוהי הדרך בה תפסיקו:
שבוע ראשון: כל לילה לפני לכתכם לישון, טלו שלוש טבליות של צמחים משלשלים (התאימו את מספר הטבליות, כך שיבטיחו פעילות מעיים כל בוקר, אם אינכם צורכים 3 טבליות אלא 1 או 2 , קחו בהתאם).
מדי שבוע: הקטינו כל שבוע את המינון בחצי טבלית. אם העצירות חוזרת, חזרו למינון של השבוע הקודם. אם יש שלשול, הקטינו את המינון בטבלית אחת או בחצי טבלית.
• הקפידו על הנחיות תזונה והשתמשו בתוספי מזון מתאימים לשיקום מערכת העיכול (פירוט בהמשך).כמה כללים בסיסיים להתמודדות עם עצירות:
1. שיפור אורח החיים והקניית הרגלי אכילה נכונים:א. אכלו מזון עשיר בפחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, הסופחים מים, מגדילים את נפח הצואה וגורמים גירוי ליציאה. מוצרים המכילים סיבים תזונתיים הם: לחם מלא (חי קל), אורז מלא, קמח מלא, קטניות (אפונה יבשה, עדשים, שעועית לבנה ואדומה, חומוס, פול וכד'), קוואקר (שיבולת שועל), סובין חיטה, פירות וירקות בקליפתם.
המעיטו בצריכת פחמימות דלות בסיבים תזונתיים כגון לחם לבן, פיתה, בגט, מקרוני, אטריות, אורז לבן וכד'.
ב. הרבו בשתייה: שתו לפחות 12-14 כוסות שתייה ביום, ובקיץ אף יותר. השתייה המומלצת היא: מים, סודה, תה ירוק אמיתי (טהור).
ג. עסקו בפעילות גופנית יומיומית. הפעילות היעילה ביותר היא פעילות אירובית, דוגמת הליכה ברגל, אופני כושר, שחיה וכד'.
ד. אכלי ארוחות קבועות ומסודרות- ובמיוחד חשוב לאכול “על הבוקר”, ואפילו משהוא קל – להתחלת פריסטלטיקה במערכת העיכול.
ה. הימנעו ככל האפשר משימוש בתרופות משלשלות. משלשלים למיניהם מסייעים כעזרה ראשונה, אך בשימוש ממושך גורמים לתלות, כך שמערכת העיכול לא יכולה לתפקד בלעדיהם.2. “פטנטים” שונים:
במידה ולאחר שיפורים בסיסים אלו, עודך סובל/ת מעצירות, נסו את הפטנטים הבאים (שימו לב: פתרונות אלו באים במקביל לסעיף 1 ולא במקומו):א. הוסיפו 2 כפות סובין חיטה או כפית פסיליום ליוגורט / מעדן חלב, והקפידו במקביל על שתיה מרובה (2 כוסות מים יחד עם הסיבים).
ב. השרו שני שזיפים יבשים במים, למשך הלילה, ובבוקר, לפני הארוחה, שתו את נוזל ההשריה ואיכלו את השזיפים (בזמן דיאטה, התייחסו לשזיפים כמנת פרי מאלו המותרות בדיאטה).
ג. אכלו בבוקר חצי אשכולית (בעונה) – פלחים (לא מיץ). המעטה הלבן עשיר בסיבים תזונתיים (גם לאשכולית יש להתייחס כאל תחליף למנת פרי במהלך דיאטה).
ד. שתו בבוקר 2 כוסות מים קרים (מעודד פריסטלטיקה במעי).
ה. תוספי תזונה: פרוביוטיקה – 1-2 כמוסות ליום (דוגמת ג'רודופילוס או סופר אסידופילוס). במידת הצורך ניתן להוסיף לתקופה קצרה אנזימי עיכול (חודש – חודשיים ראשונים). בנוסף, מומלצת תוספת של חומצה פולית (נמצא, שלנשים הסובלות ממחסור בחומצה פולית יש עצירות כרונית. מתן חומצה פולית כתוסף מעלים את הסימפטום). -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.