- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 5 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
27/01/2018 בשעה 18:37 #98460אלמונילא פעיל
אז אני כבר 3.5 שנים בחלי – פעמיים הגעתי לשמירה וכמובן שהעלתי את הכל :'(
הפעם האחרונה לצערי לא היתה לגמרי מבחירה, עברתי בדיקות רבות ואשפוזים עד לאבחון מחלה אוטואימונית לא קלה בכלל. לקראת סוף הבדיקות לקחתי את עצמי בידיים וחזרתי לתפריט וחזרתי גם לרדת, עד האבחון והתאמת הטיפול – כעת מטופלת בסטרואידים (מסוג פרדניזון) כבר חודשיים וצפויים לי לפחות עוד חודשיים בטיפול. במהלך כל החודשיים האלה אני עושה תפריט כמו שיודעת, לא זזה מילימטר, מותרת מדודה ושפויה כל שבוע, עושה רישום יום יום, שוקלת הכל ובקיצור פועלת בדיוק כפי שהייתי עד כה ואף מחמירה, אבל!! לא יורדת גרם.
**יש לציין שהורדתי מהתפריט מלח ומוצרים המכילים נתרן מעל 200 מ”ג בשל הידיעה שסטרואידים אוגרים נוזלים ורצוי להיות על תפריט דל נתרן.
למרות כל זה, זה מתסכל ומוריד את המוטיבציה כל שבוע מחדש. אם יורדת מאה, עולה אח”כ מאתיים, וכך כבר חודשיים בדיוק על אותו משקל.
אני יודעת שזו תקופה, ואני מבינה שזה עבור הבריאות שלי (ותאמינו לי, אחרי 4 שנים שייחלתי כבר למזור אני מודה יום יום על כל מיליגרם תרופה שנכנס לי לגוף) אבל מבחינת המשקל זו סיטואציה מתסכלת. זו עבודה סיזיפית תרתי משמע. אין שום תוצאות.
אציין גם שבפעם הראשונה שהגעתי לשמירה הייתי בקבוצה של חלי, וכשעליתי שוב וחזרתי לשמירה עשיתי את זה לבד כי יש לי באמת משמעת עצמית חזקה ואני לא מוותרת לעצמי.. לצערי אין לי כסף או יכולת לחזור לקבוצה מאחר ובשל הבעיות הבריאותיות גם הפסקתי לעבוד לעת עתה.
אשמח לכל עזרה.. אני מיואשת.. אני לעיתים כה מיואשת שכבר לא אכפת לי לחרוג פה ושם. לא מדובר על אכילה בכמות של מותרות, אבל שמה לב שמתחילה לעגל פינות (והאמת גם את זה רושמת ברישום היומי) ואז כועסת על עצמי מאוד. לכן רושמת פה עכשיו. לא יכולה להרשות לעצמי לעלות עוד, כמעט עליתי כל מה שירד בעמל רב וחוששת מאוד מאוד לעלות עוד. כל כך רוצה לחזור למשקל שלי..
יש דרך לרדת במשקל למרות הסטרואידים? אולי להוריד או להחליף משהו? אני לא יודעת עוד כמה זמן אצטרך להיות עליהם, חודשיים זה אמנם הזמן המשוער אבל מצד שני גם הייתי אמורה לסיים לפני חודשיים כבר ואז היתה התלקחות חמורה במחלה והחזירו אותי אליהם מהר.
:עצוב: :עצוב:11/04/2019 בשעה 22:07 #98462אלמונילא פעילאני לא יודעת לתת המלצה מבחינת שילוב התזונה כי לא ברור לי איזו מחלה אוטואימונית זו. סטרואידים אכן צוברים נוזלים וגם גורמים להפרשה הורמונלית מעודדת בניית שומן על כן זה שאת עולה במשקל זה כבר טוב. וזו אכן צריכה להיות המטרה מול העיניים, לא לקלקל את מה שהושג עד עכשיו ונראה שאת די מצליחה בזה עם כוח הרצון החזק שלך והמשמעת העצמית הראויים לציון. חשוב להבין שזו תקופה זמנית, היא תעבור ורק צריך להמשיך לעשות את המקסימום. (כשלא שומרים יש גם את האפשרות לעלות והרבה מסטרואידים. ניסיתי להתקשר אליך…
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.