קשה לענות על שאלתך כיוון שלכל אחד תפקיד אחר…
ובכל זאת-
ההבדל הוא שנוסף על הקלוריות
*ירקות למשל מכילים סיבים תזונתיים המסייעים לפעולת מערכת העיכול (נוסף על ויטמינים וסגולות שיש לכל ירק בפני עצמו).
*חלבונים מסייעים לשמירה על מסת השריר ולתחושת שובע.
*שומן עוזר לספיגה טובה של החלבון. יש שומנים חשובים שהגוף אינו יודע לייצר בעצמו ויש לצרוך אותם דרך המזון (אומגה 3).
*פחימיות הם בעצם סוכרים שהגוף זקוק להם לשם הפקת אנרגיה.
כך שלחילוף חומרים נכון ותקין, להרזייה ואורח חיים בריא- כולם יחדיו חיוניים. הם עובדים בשיתוף פעולה.
למשל אם נאכל מזון ללא שומן- ספיגת הילבון תפגע.
אם נוותר על ירקות, ואף אם נאכל פחות קלוריות- נצא מופסדים מבחינת פעילות תקינה של מערכת העיכול, וכן הלאה..