חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!!
מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #144585
    אלמוני
    לא פעיל

    האם יש שוני ב- “נזק” הקלורי בין אכילת ירקות, פחמימות או חלבונים?

    כלומר, אם אני אוכלת X קלוריות ביום ו-80% מתוכן זה ירק, זה יהיה משנה אם אוכל את אותה כמות קלוריות ו-80% מזה יהיה מפחמימה או מחלבון?

    כשאני מתכוונת ל”נזק” אני מתכוונת להשמנה..

    #144586
    אלמוני
    לא פעיל

    אם תאכלי 80 קלוריות של חלבון ו80 קלוריות של שוקולד זה לא אותו דבר כי השומן רווי הוא זה שבעצם מה שגורם להשמנה. בשוקולד יש יותר שומן רווי

    #144587
    אלמוני
    לא פעיל

    הירק הוא חינמי ואין אפשרות למדידה ככה שאין אפשרות לעשות השוואה .

    #144588
    אלמוני
    לא פעיל

    קשה לענות על שאלתך כיוון שלכל אחד תפקיד אחר…
    ובכל זאת-
    ההבדל הוא שנוסף על הקלוריות
    *ירקות למשל מכילים סיבים תזונתיים המסייעים לפעולת מערכת העיכול (נוסף על ויטמינים וסגולות שיש לכל ירק בפני עצמו).
    *חלבונים מסייעים לשמירה על מסת השריר ולתחושת שובע.
    *שומן עוזר לספיגה טובה של החלבון. יש שומנים חשובים שהגוף אינו יודע לייצר בעצמו ויש לצרוך אותם דרך המזון (אומגה 3).
    *פחימיות הם בעצם סוכרים שהגוף זקוק להם לשם הפקת אנרגיה.

    כך שלחילוף חומרים נכון ותקין, להרזייה ואורח חיים בריא- כולם יחדיו חיוניים. הם עובדים בשיתוף פעולה.

    למשל אם נאכל מזון ללא שומן- ספיגת הילבון תפגע.
    אם נוותר על ירקות, ואף אם נאכל פחות קלוריות- נצא מופסדים מבחינת פעילות תקינה של מערכת העיכול, וכן הלאה..

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות