- This topic has תגובה 1, 4 משתתפים, and was last updated לפני 6 שנים, חודש 1 by
אלמוני.
-
מאתתגובות
-
19/06/2008 בשעה 19:43 #62091
אלמוני
לא פעילאני אוכלת על פי התפריט שהמדריכה נתנה לי, ועדיין רעבה.
חצי כוס אורז לארוחת צהריים ממש לא מספיקה לי כדי לשבוע, אני מנסה להוסיף ירקות בשלל צורות לארוחות וזה לא עוזר- אני עדיין מאוד רעבה כל הזמן.
ניסיתי לשתות הרבה מים ותרכיזי שתיה דיאט- עדיין רעבה.
הבעיה העיקרית שלי זה לא שבירה ממאכלים משמינים אלא העובדה שהארוחות לא מספקות אותי, אני רגילה לאכול פי 2 והרעב הופך אותי לעצבנית, תשושה וחסרת כוח ומרץ- בסוף אני גם נשברת ואוכלת (עוד פירות, עוד פסטה, עוד סנוויצים).
אולי אני פשוט לא מסוגלת לעשות דיאטה?אגב, אני באחת הקבוצות בקריות, אבל מעדיה לא להזדהות- אם זה בסדר.
תודה לכל מי שעוזר.11/04/2019 בשעה 11:04 #62092אלמוני
לא פעילהיי הילה.. מניסיוני הרב לצערי אני יכולה להגיד לך שהכל מתחיל וניגמר בראש.. זה לא הבטן רעבה אלא העין
דבר שני בטח שחצי כוס אורז לא ישביע אותך.. לדעתי עדיף לך לאכול דברים שיותר משביעים ומחזיקים את הבטן לדוגמה 2 פרוסות לחם קל או תפוח אדמה או במקום ארוחה בשרית את יכולה לאכול 12 כפות אורז שזה 2 כוסות נידמה לי.. תאכלי דברים שישביעו אותך11/04/2019 בשעה 11:04 #62093אלמוני
לא פעילאם את אוהבת פלפלים אדומים וגזר עשי לך רצועות דקות מהפלפל ואיטריות מהגזר תקפיצי אותם עם טיפונת שמן ,תוסיפי קצת מים לאידוי ואת כל התערובת תוסיפי לאורז המוכן ותערבבי..זה מאוד מגדיל את מנת האורז ואת יכולה לאכול …כמות נכונה של אורז”מנופח”[ הירקות חינמיים ]מקוה שעזרתי
11/04/2019 בשעה 11:04 #62094אלמוני
לא פעילהיי הילה..
כתבת בהודעה שלך:”אולי אני פשוט לא מסוגלת לעשות דיאטה”!…ואני טוענת שבדיוק בגלל שאת עושה “דיאטה” הגוף והמוח שלך מתנגדים בטירוף….ויוצרים אצלך הרגשת רעב וחוסר שביעות רצון מהכמויות והאוכל..אז יקירתי, העיפי את המילה דיאטה מהחלון….היא לא עוזרת לנו…
ובבקשה קראי את הבא:
מחקר חדש על הרגלי אכילה מציע: בחירה של כלי אוכל בגודל סביר, יכולה לסייע להמנע מאכילה מוגזמת. גורמים רבים משפיעים על אופן צריכת המזון ובחירתו. בין הגורמים ניתן לכלול את מגוון המזון הזמין, מצב הרוח, מזג האוויר, גורמים חברתיים כמו נוכחות של אדם האוכל לידנו וכמובן גודל הכלים בהם אנו אוכלים. לדוגמא, כאשר מגישים 100 גרם גלידה כשני כדורים בינוניים בקערה קטנה שבה הגלידה ממלאת את כל הנפח, הכמות נראית מספיקה. אולם, כאשר מגישים את אותה כמות בקערה של ליטר, זה ייראה מעט מדי, ויגרום לנו להעמיס עוד עד שהקערה תתמלא.שינוי קטן – הצלחה גדולה:
בעידן השפע של ימינו, אנשים רבים איבדו את התפיסה הנכונה לגבי גודל מנה תקין. רבים מעמיסים יותר מדי אוכל בין אם מדובר באכילה בחוץ (מסעדות, דוכני אוכל מהיר, אירועים משפחתיים וכדומה) ובין אם מדובר באכילה בבית. ידוע כי כל הפחתה קטנה בכמות האוכל היא משמעותית בכדי להגיע ליעד. שילוב של שינויים קטנים בהרגלי התזונה, תוך הכרת המלכודות הקטנות, תוביל בסופו של דבר להצלחה. הדרך הטובה ביותר להתחיל בשינוי היא להתאים את הסביבה הקרובה, כך שתתמוך יותר בתהליך.שינויים הדרגתיים במטבח, בשולחן האוכל ובמקרר הכוללים את בחירת הכלים איתם אנו אוכלים, קנייה חכמה יותר של המזון אותו אנו מביאים הביתה, ובחירת הסביבה בה אנו אוכלים שתהיה רגועה, נעימה וללא הסחות דעת כמו טלביזיה, עוזרים לנו להשתנות ולהסתגל לאורח חיים חדש ובריא יותר.
טכניקות לאכילה נכונה:
המנעו מאכילה חפוזה, או אכילה בעמידה – השתדלו לערוך את השולחן והכינו מראש את כל מה שברצונכם לאכול ורק אז התיישבו לאכול בנחת.
העדיפו מזון ביתי על מזון קנוי – בהכנת המזון בבית, אתם מחליטים על כמות השמן, המלח ומרכיבים אחרים שיתווספו לארוחה.
בשלו בכמות גדולה – והקפיאו למנות קטנות למקרים של חוסר זמן או חוסר חשק להכין.
אכלו בצלחות בגודל בינוני – ולא בצלחות ענק בהן כמות אוכל סבירה נראית כדוגמית.
אל תהססו לזרוק את העודף שנותר בצלחות הילדים – אינכם “פח זבל” ואין זה תירוץ לאכול עוד.
דאגו להכין קנקן שתייה בהשג יד – כדי להרוות את צמאונכם. בחורף שתו ספל מרק ירקות ובקיץ שתו מים צוננים עם פלח לימון ונענע.
הקפידו על ירקות כמרכיב חשוב בארוחה – דאגו להכין ירקות מבושלים וטריים מבעוד מועד.
קנו ובשלו באופן יצירתי וטעים – כל ארוחה המוגשת בכלים נאים ובעיטור נלווה, נראית מפתה. השתמשו בעשבי תיבול שונים, גוונו בגבינות מיוחדות מופחתות שומן, גוונים בלחמים קלים מסוגים שונים והגישו ככל העולה על רוחכם.בהצלחה!
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.