1.
תקני סייטן :לשון: הצלחה מסחררת בעיניי
(אם זה עם רוטב טריאקי אני מחשביה כשומן) אם את קונה בטעם טבעי תנסי לקצוץ ולהקפיץ עם בצל ותבלין לשוואמה
שחכתי את הכמות, אבל זה יוצא חצי חבילה רגילה.
2. טופו-
לחתוך לקוביות ולהשרות במרינדה (בין שעה ליום 😉
אני שמה סילאן, צ'ילי, רוטב סויה, תבלין לגריל, שום.
ואז להקפיץ במחבת.
אני לפעמים מוסיפה כפית חמאת בוטנים (2 כשזאת חבילה שלמה), מוסיף הרבה טעם ונחשב עם מנת שומן.
וקובנציות שונות של ירקות… ברוקולי, חציל קלוי, פיטריות, ירקות מוקפצים, פלפל ובצל וכל קובנציה שלטעמך
וגם תשני כל פעם משהו קטן במרינדה, אבל הבסיס מבחינתי זה רוטב סויה ולרוב סילאן.
3.
מג'דרה
2 כוסות + שומן = צהרים
4.
להשרות עדשים במים לילהיממה
לסנן, לבשל במעט מים עם גזר חתוך, בצל, קישוא, רוטב עגבניות, פטרוזליה.
מלח פלפל פפריקה כמון
(כוס וחצי מנת חלבון בשר)
אני עושה לפעמים עם הרוטב עגבניות, לפעמים בלי ומשחקת עם התבלינים…
5.
להשרות שעועית אדומה ולבנה 12 שעות עד יממה
בסיר ענק- לטגן בצל ענק או 2 גדולים, להוסיף 4 גזר חתוך, כמה שיני שום
שעועית, 2 חבילות רסק עגבניות ועוד איזה 2 עגבניות מגורדות
מלח פלפל פפריקה
אפשר גם כמון אוו כורכום
וכ3 כוסות מים
בישול ארוך כמה שיותר, עד שנהיה סמיך ומגניב
מתוך זה תוציאי 1.5-2 כוסות (תלוי כמה רוטב יצא וכמה הגזר ובצל תופסים מקום)
תאכלי עם 3 כפות אורז + מנת שומן. מדהים
*אני עושה את הבישול הזה אחת להרבה זמן, מודדת את הכוס וחצי ושמה בשקית סנדביץ' ושומרת בפריזר לימים שאין לי כוח לבשל. זה בישול ארוך ומשוקע, ההשקעה משתלמת. תכיני המון מלחתחילה.
ובתאבון 🙂