המתכונים פותחו על ידי ובהחלט טעימים. מהעוגה אני לוקח פרוסה בארוחת 10 ובארוחת 4 .
עוגת גזר ופירות עם קמח שיפון וקמח חומוס, לביבות כרישה ודלעת ללא גלוטן וללא ביצים בתנור.
שני מתכונים מוצלחים פרי יצירתי.
עוגת גזר ופירות
שני גזרים בינונים קלופים וחתוכים גס.
תפוח קלוף וחתוך.
כוס קמח שיפון מלא
כוס קמח חומוס (להשיג בבתי טבע)
שתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא.
כוס מיץ תפוזים .
חמש כפות יוגורט עיזים 3.7 %
אבקת אפייה.
ארבעה חלבונים
ארבעה חלמונים מוקצפים.
שני מכסים של אבקת כמו סוכר
ארבע כפות סילן על בסיס תמרים בלבד.
כף קינמון
הכנה :
לערבב היטב את כל המרכיבים, אחרי ריסוק הפירות, פרט לקצפת. להוסיף את הקצפת בקיפול.
להעביר לשלוש תבניות מאורכות.
לאפות ב150 מעלות כ90 דקות!!! להשאיר תנור סגור עוד 20 דקות (בגלל הקמחים האפייה בעייתית)
כל תבנית 10 פרוסות.
ערך קלורי כ70 קלוריות לפרוסה.
לביבות כרישה ודלעת.
שלוש כרישות ללא העלים חתוכות גס.
1 ק”ג דלעת קלופה.
כף מלח.
כורכום פפריקה חריפה, מלח.
ארבע כפות קמח חומוס.
שתי כפות טחינה גולמית.
חופן פטרוזיליה קצוץ.
הכנה :
לבשל בסיר עם מים ומלח את הירקות עד ריכוך.
לטחון במעבד אחרי סינון את הירקות.
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב היטב.
להניח על שתי תבניות נייר אפייה ולרסס בשמן ,למרוח את השמן בכל התבנית .
בעזרת שתי כפות להניח את הלביבות, יוצאות כ34 לביבות.
אפייה ב170 מעלות 60 דקות . אחרי 30 דקות להפוך.
ערך קלורי לכל לביבה כ30 קלוריות.