(לאוכלי קטניות)
שטרודל תפוחים בעלי אורז:
**הקדמה: דפי אורז הם אחת ההמצאות האהובות עליי במטבח! הם קלים (ולא פחות חשוב- כיפיים!!)לשימוש.
אפשר להכין מהם דברים מלוחים (“בורקס” במילוי גבינות, תרד ובצל לדוג),
אוכל אסייתי (ספרינג רולז מלאייייים ירקות מהממים, ואז לטבול ברוטב סויה/טריאקי/בלסמי)
ואפילו קינוחים (כמו השטרודל תפוחים שכתוב כאן; רעיון נוסף- למלא במלית של העוגת גבינה ולהקפיא לכמה שעות- מהמם!!).
אפשר להכין כל מתכון כמעט גם חם ו”מטוגן” עם ספריי וגם קר (מה שאני לרוב מעדיפה).
אז אחרי שעשיתי יחצנות רצינית לדפי אורז, הנה המתכון:
– שניים-שלושה תפוחים ירוקים (מודה שלקחתי כאלה שכבר לא היו חתיכיים במיוחד, אין עם זה שום בעיה, להפך- הם מתבשלים מהר יותר).
– חתכתי לקוביות קטנות קטנות
– למחבת, הוספתי מים (בערך 2 כוסות)
+ 3-4 שקיות ממתיק
+ 2 כפיות קינמון
+ 2 כפיות דבש (חילקתי ל2 ולכן זוהי כפית הדבש החינמית שלי ליום).
– אחרי שנוצרה לי המלית, חלק עירבבתי עם מעט גבינה וחלק ללא (האמת שבלי הגבינה יצא יותר טעים)
– מילאתי את המלית בדפי אורז קטנים (מותר 3-4 כפחממה, או 2 מהדפים הגדולים).
– אפשר ללמוד איך מקפלים אותם באינטרנט, זה ממש פשוט (בקצרה: מרטיבים לכמה שניות > שמים מלית באמצע (לא יותר מדיי) > קיפול אחד מלמטה > שני קיפולים מהצדדים כדי לסגור > לגלגל עד הסוף)
– נתתי לספריי שמן (בטעם חמאה) זמן להתחמם ואז “טיגנתי” את הרולים.
– אני אוהבת אותם כמה שיותר קריספיים ולכן טיגנתי הרבה יחסית.