היי לכולם
אני מאוד אוהבת לבשל ולהתאים מתכונים לפי התפריט של חלי אז ניסיתי לאלתר מתכון לשניצל ברוקולי (בדומה לשניצל תירס) אך שלא יכיל ביצה כי אני לא אוכלת. אכתוב את המתכון ומי שמעוניין לנסות אשמח!
מצרכים:
1 חבילת טופו 300 גרם(אני השתמשתי בטופו של תנובה הוא קצת רך אבל לא נראה לי משנה אם יהיה טופו אחר)
2. 4 פרוסות לחם קל (כל פרוסה 40 קלוריות,השתמשתי בלחם לבן של חברת אנג'ל אריזה כתומה)
3. תבלינים לפי הטעם.השתמשתי באבקת שום מלח ופלפל כמובן אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם.
4. ברוקולי קפוא שהכנתי בתנור בלי תבלינים לפי העין מאמינה שהשתמשתי ברבע מהשקית
אופן הכנה:
את 4 פרוסות הלחם ייבשתי בטוסטר קפיץ ואז טחנתי עם מוט בלנדר לפירורי לחם והוספתי קצת עשבי תיבול לפי הטעם האישי שלי. יוצאת כמות די גדולה של פירורי לחם וזה הטריק כי ככה ישארו לי מספיק פירורים גם לשים בתוך תערובת השניצל וגם מחוצה לו ואם אשתמש ב2 כפות פירורי לחם קנויים לפי תחליפי הפחמימה של חלי יצא הרבה פחות ולא יספיק לכיסוי השניצל.
אחרי שטוחנים את הלחם לפירורים שמים בצד ואחכ טוחנים את גוש הטופו למרקם משחתי בד”כ אני מוסיפה 2 כפות מים בערך .
מוסיפים לעיסת הטופו חצי מכמות פירורי הלחם ואת חתיכות הברוקולי המוכן (לא גס מדי)
ואז מתבלים במלח פלפל אבקת שום מי שאוהב .
יוצאת עיסה דביקה וחזקה מהעיסה הכנתי 6 שניצלים בגודל כף היד שלי בערך וכל שניצל “טבלתי” ישר בחצי מכמות הפירורי לחם שהשארתי מראש. העיסה דביקה לכן הפירורים נתפסים טוב. על נייר אפייה עם כמה שפריצים של שמן הכנסתי לתנור שחומם מראש על 200 מעלות .. בערך 15 דק ואז הופכים ל10 דק לצד שני של השניצל. רצוי לתת לו כמה דק להתקרר בקטנה ואז לאכול.
מכל הכמות יצאו 6 שניצלים
כל 3 שניצלים הם תחליף לפחמימה+חלבון בשר בצהריים לכן צריך להוסיף עוד מנת שומן. בעיניי סלט טוב עם טחינה יילך טוב בצד
**שימו לב לא להתבלבל ולהוסיף פחמימה כמו ליד השניצל הקנוי
אנסה לצרף תמונה ואם לא יילך תדעו שעדיין יצא טעים ממליצה לנסות לגוון למי שאוהב :אוהב: