ארוחת ערב שאני מאוד מאוד נהנת ממנה ולכן רציתי לשתף אתכן!
מבשלים במים עם מלח 2 דפי לזניה (מנת פחמימה) למשך כ5 דקות (שיהיה אל דנטה). מוציאים לקרש חיתוך ואת כל אחד מהעלים חותכים בצורת X (מציירים עם הסכין X על הדפים). כך שיווצרו 4 משולשים מכל אחד. שמים לב שלא ידבק אחד לשני.
במקביל מטגנים על ספריי שמן בצל ופרוסות פטריות טריות. אני אוהבת להוסיף גם קצת תרד אחרי שהבצל ובפטריות כבר מטוגנים יחסית. מוסיפים 100 מ”ל שמנת של אלפרו (מנת חלבון גבינה מוגבלת עד פעמיים בשבוע) ומתחילים לערבב, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט (חשוב) וממשיכים לערבב! למשחק עם הדלילות ניתן להוסיף טיפה חלב 1% מהכוס החינמית. מערבבים עד שמצטמצם טיפה וכבר ניתן לקרוא לזה רוטב ולא נוזל. לא ניתן להגיע ליותר מידי סמיך כי הכמות של השמנת קטנה. מוסיפים את קרעי הפסטה וכפית חמאה כמנת שומן ומערבבים טוב! את כל התערובת שופכים לקערה יפה.
מפוררים פרוסת גבנ”צ 5% מעל המנה (כדאי לערבב מעט כדי שהגבינה תימס)
מוזגים כוס יין אדום (מותר 2 חינמיות בשבוע) ונהנים!!!
ב ת י א ב ו ן