הי רציתי לשתף אתכם במתכון שמצאתי אצל מיכל צפיר, הכנתי אותו בשבת ויצא פשוט מעלף!!
מדובר בקדירת בשר בקר עם ירקות
חומרים: 800 גר בשר בקר רזה (נתח שייטל)
2 קישואים, ברוקולי, 2 גזרים, 2 בטטות, אפשר גם כרובית, קולורבי (בקיצור, ירקות לבישול שאוהבים)
בכל חתיכת בשר עושים חתך ומשחילים חתיכת שום קטנה, משרים לרבע שעה את הבשר ב 3 כפות רכז רימונים מלח פלפל ותבלינים חיים (ממה שיש בבית) אני שמתי רוזמרין ופטרוזיליה, ומעט ג'ינג'ר קצוץ.
את הירקות ממליחים ומערבבים עם כף רכז רימונים וכף סילאן.
מסדרים את הבשר בסיר קדירה (סיר מחימר) ועליו מסדרים את הירקות, שופכים את הנוזלים של ההשרייה מעל, סוגרים ומכניסים לתנור בחום גבוה לרבע שעה (220), מנמיכים את החום (150) ואופים כ 5 שעות. שימו לב, בזמם הבישול כל העסק יורד בנפח לכן ניתן כל שעה וחצי בערך להוסיף עוד ירקות לקדירה
יצא מעולה וטעים בטירוף!!! הבשר הוא בשר רזה (כ 3%) ולכן אני לקחתי 4 חתיכות מהבשר ומלא ירקות (כמה חתיכות בטטה, ברוקולי וגזר) הוספתי לזה סלט ירקות טרי וזאת היתה ארוחת צהריים גורמה נפלאה!!! :מאושר: