מצאתי מתכון לסופלה בננות באינטרנט,שנראה לי שאפשר להמיר אותו לדיאט ומתאים לתוכנית לארוחת לילה-
להחליף את הסוכר בכמו סוכר
את החלבונים המוקצפים אפשר להוריד ל-4 במקום 5 (2 חינמיים ביום)
מה דעתכם?
2 בננות בשלות
2 חלמונים
1 כף קורנפלור
5 חלבונים
50 גרם סוכר
50 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוטפים את הבננות עם הקליפה.
חוצים אותן לאורך יחד עם הקליפה.
מוציאים את הפרי מהקליפה בעדינות, אפשר בעזרת כפית, כך שהקליפה לא תיהרס (לשמור את הקליפה אנחנו נאפה את הסופלה בתוכה).
טוחנים את הבננות יחד עם החלמונים והקורנפלור במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
בקערת מערבל מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מוסיפים לקצף את אבקת הסוכר עד להטמעה מלאה.
מוסיפים לקרם הבננות שליש מקצף החלבונים ומערבבים בעזרת לקקן.
מוסיפים את שאר הקצף וממשיכים לערבב עד קבלת מרקם אחיד.
ממלאים את קליפות הבננה בתערובת הסופלה ואופים בתנור כ-5-7 דקות עד השחמה.