וריאציה על מרק עגבניות בטטה וגזר, רק חינמי!
חתיכה יפה של דלעת
גזר או שניים
5 עגבניות קלופות ומנוקות מגרעינים
בצל פרוס
שום פרוס לפי הטעם
מאדים את הבצל, דלעת וגזר בכפית שמן מספר דקות. מוסיפים השום והעגבניות הקלופות (חשוב ללא גרעינים) מעט ממתיק בשביל לשבור את החומציות של העגבניה מלח פלפל גרוס טימין ובזיליקום (אפשרי יבש). מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כשעה.
טוחנים את המרק בבלנדר ובודקים תיבול. אם חמוץ מדי מוסיפים עוד מעט ממתיק.
מפזרים עירית קצוצה מעל המנה.
אם רוצים לארוחת ערב – ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה בתור מנת שומן, זה יקרים את המנה, וליד מוסיפים פחממה וחלבון גבינה וחצי. ניתן גם להוסיף שמנת של אלפרו – מיכל שלם זה 70 קלוריות בערך, אז אפשר חצי ואז מגיע לנו עוד חלבון גבינה אחד.
בתיאבון!