- This topic has תגובה 1, 5 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 7 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
05/03/2012 בשעה 18:07 #189199אלמונילא פעיל
אני כבר סובלת מזה ומתענה…וגם לפעמים (כן כבר התחלתי) לא עומדת בזה ומכניסה לפה.תעלו פה רעיונות איך לעבור את זה בשלום מבלי לעשות בלאגן בשקילה… קשה כי השמנה שבי אוהבת מתוקים ורוצה את הכל….
13/04/2019 בשעה 20:12 #189200אלמונילא פעילהבית שלי מ-פ-ו-צ-ץ באוכל, קודם כל מלא ממתקים וחטיפים ושוקולדים גם כי פורים וגם כי יש לי 3 אחים קטנים שלשמחתם לא צריכים לשים לב ממש למה שהם מכניסים לפה.. להפך חחח וגם מלא עוגיות ועוגות ואוזני המון לכבוד פורים… ואני פשוט לא מרשה לעצמי לאכול אותם כי אני יודעת שזה לא שווה את זה ושאח”כ אני אתחרט וארגיש חרא ואהרוס לעצמי..אני מנסה גם לשכנע את עצמי שזה סתם מגעיל הכל פחמימות ריקות וסוכרים מיותרים שלא עושים לי טוב לגוף עושים לי טוב רק פסיכולוגית ואני יותר חזקה מזה.
מקווה שעזרתי ויהיה בסדר אני מקווה שהאוכל שיש לך בבית ייגמר מהר ולא על ידך (:
:אוהב:13/04/2019 בשעה 20:12 #189201אלמונילא פעילנאמר במגילת אסתר (ט, כב) לעשות אותם ימי משתה ושמחה “ומשלוח מנות איש לרעהו” – “ומתנות לאביונים”.
כלומר – המנהג לשלוח מתנות מבלי שהצד המקבל ידע מי הנותן…
אנחנו פיתחנו ושידרגנו לתכל'ס: משלוחי-מנות-עמוסי-כל-טוב וכל המרבה הרי זה משובח.
כתב חכם אחד בירחון “המאסף”, כי תלמיד חכם השולח לחברו דברי תורה וחידושים ופרפראות בתור משלוח מנות, יוצא בזה ידי חובתו. שהרי משלוח המנות הוא בכדי להראות אהבה ושיהיה למקבל במה לשמוח .
סורי שחפרתי… כולנו מקבלים משלוחים, כולנו גם טורחים במשלוחים מדהימים זו “עסקת חבילה” (כבדת משקל) וחלק בלתי נפרד מהחג.
אין לי רעיון-גאון לדלג על המשלוחים המגיעים הביתה, נסי להתייחס אליהם כאל צרור ברכות שקיבלתי ועלי להעביר אותו הלאה לכאלה שזקוקים להם יותר ממני.
חג שמח יקירה… :אוהב:13/04/2019 בשעה 20:12 #189202אלמונילא פעיליפית,
מי שאוהב מתוקים (כמוני) מודע לזה שתמידדד יהיה המכשול הזה של המתוקים – השאלה היא איך אנחנו מתייחסים לזה.
כמו שכתבה אורנה אין רעיון-גאון – באמת להתייחס לזה כצרור ברכות וטיפ שנתנה חלי השבוע הוא לשים על השולחן את כל משלוחי המנות שמקבלים ומהם לעשות משלוחים לאנשים שאנחנו אוהבים (מכל משלוח לקחת קצת ולבנות משלוח חדש).
טיפ שלי – תעברי את חג הפורים השמח הזה כל יום ביומו, לא כארבעה ימים ארוכים שלא נגמרים אלא כל יום ויום עם כוחות מחודשים.
ותחשבי – מה יהיה אילו כל פעם אכניס לפה קוביה חומה קטנטנה?
השבוע אני מכינה לי כל יום צלחת ירקות מכל טוב, שמה על הבר וכל פעם שבא לי משהו מתוק אני מכניסה ירק לפה ובעיקר חושבת (כבר מאתמול) איך ארגיש אם סתם אכניס לפה את המתוקים האלה – עדיף לי לעשות מותרת ולהנות ממנה.
חג שמח :שמח1: :אוהב: :מאושר:13/04/2019 בשעה 20:12 #189203אלמונילא פעיל“הכן רכבך לחורף”…כך אומרים לנו כדי שנעבור את החורף בשלום… 😉
ואני אומרת …הכיני את השמנה שבך…ל”מתקפת הפורים” :מאושר:אז ככה…לפני המשלוחים…
מחכה לי עוגת חלי חתוכה מראש למנות…במקרר!!! 🙂
מחכים לי “לבבות שוקולד” שחור ולבן…בהקפאה!!! 😉 =(מעדני תענוג בטעם וניל ושוקולד58 ו 60 קל' ששמתי בתוך תבניות סיליקון בצורת לבבות שמיועד לקרחונים בהקפאה) 🙂
מחכות לי לפתניות יפות של ג'לי לייט בטעם תות במקרר… :מאושר:
מחכה מרק ירקות עשיר ומגרה במקרר… 🙂
מחכים ירקות חתוכים לנשנוש בקופסאות… 🙂
כמוכ' אנטי פסטי… :שמח1:
וירקות מוקפצים במעט רוטב סויה… 🙂
כמוכ' מחכים בהקפאה שלונים במס' טעמים. 🙂
קניתי סוכריות על מקל בטעם תות (מותר עד 2 ביום)… 🙂
ועוד היד נטויה… :מאושר: :מאושר: :מאושר:
כל זה לשעת הצורך…וכמובן ל”כיבודים” לכל מי שיחפוץ ואינו בתכנית(ותמיד יש לי שותפים)
בתקוה שנעבור את פורים בשלום!
נשים מעל הכל את ההישג הכי מתוק שיש לנו בכיס :מאושר:
ששום ממתק ותענוג ריגעי ושום חג שבעולם לא שווים שנקלקל את התענוג האמיתי המתוק והמתמשך
חג שמח ומנצח!!! :מאושר:
רחלי ו.
:אוהב: :אוהב: :אוהב: -
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.