בהארץ מופיע קובץ של מרקים לחורף ואחד מהם מתאים לתוכנית בשינוי קל שכבר ביצעתי.
זה יהיה המרק הבא שאני אכין.
מרק שומר
תרסיס שמן
2 בצל
3 מקלות סלרי עם העלים, חתוכים גס
2 יחידות שורש פטרוזיליה, חתוך גס
1 כרֵשה (רק החלק הלבן), חתוכה גס
2 ק”ג שומר, חתוך גס
עלי תימין מ-2 ענפים
2 שיני שום מעוכות
½ 1 כפית מלח
¼ כפית פלפל
מים
מרססים תרסיס שמן , מוסיפים בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה וכרֵשה. מטגנים כ-7-6 דקות על להבה בינונית.
2. מוסיפים את השומר, התימין והשום, וממשיכים לטגן כ-5-4 דקות.
3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הירקות, ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כחצי שעה.
4. מעבירים למעבד מזון, ומרסקים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
במקום שמן זית רשמתי תרסיס שמן ולמי שלא יודע ניתן להוסיף לאידוי מעט מים וכך שומרים שיהיה אידוי עם מעט שמן.
נראה לי שאפשר להחליף את הטימין באזוב הנפוץ יותר בגינות או לוותר עליו.
משה