אורית, אתמול הכנתי מרק עגבניות שלדעתי הוא חינמי – מעדן.
בסיר:
5 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות, 2 גבעולי סלרי חתוכים, בצל חתוך גס – למלא במים עד גובה הירק. להרתיח ולהוריד מהאש.
למעוך בעזרת בלנדר מוט.
להוסיף מים עד גובה 3/4 סיר, להוסיף 2-3 גזרים חתוכים, 2 כפות רסק עגבניות, 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה, 1 כף שטוחה מרק עוף, 1 כפית שטוחה מלח, פלפל שחור.
להרתיח, להוריד לאש קטנה, לטעום (במידת הצורך לשפר טעמים) – להשאיר על אש קטנה כחצי שעה – שלושת רבעי השעה.
בתיאבון ושבת שלום.