למרק הזה השתמשתי באגוזים ובשלוש כפות שמן זית .
כיוון שסננית הנזק קטן יותר ומה עוד שהכמות הספיקה ל8-10 מנות יפות .
אז מה עושים:
2 ק”ג עגבניות בשלות מקולפות וללא הקודקוד הירוק .
6 אגוזי מלך.
7 שיני שום
4 כפות שמן זית
6 כפות חומץ בלסמי
1 פלפל אדום מתוק
4 כפות תערובת עשבים .
1/4 צרור ריחן
1 פרוסה קטנה לחם מלא או שיפון או כוסמין.
1 בצל סגול
מלח ,פלפל.
חצי כוס מים
לטחון הכל בבלנדר ולסנן .
את השארית לטחון שוב ולסנן שוב.
ממה שנשאר אפשר להשתמש כרוטב לחצילים או לאכול כחצי חופשי.
את הגספצ'ו לשמור במקרר.
נראה לי ששלוש כוסות גבוהות ליום זה בגדר ההיגיון.
נורא טעים.
אפשר להוסיף קוביות מלפפונים ופלפל.
משה