- This topic has תגובה 1, 3 משתתפים, and was last updated לפני 5 שנים, 8 חודשים by אלמוני.
-
מאתתגובות
-
28/05/2015 בשעה 12:13 #124035אלמונילא פעיל
היי, אני אוכלת בוקר ב-8 (חלבון+פחמימה+קפה) וביניים ב-11 (פרי). בעיקרון אני אמורה לאכול ארוחת צהריים בשעה 14 וזה מממש קשה לי. הגוף שלי כבר ככ רגיל לאכול צהריים ב-12:30 כי זו השעה שאני יוצאת בה להפסקת צהריים עבודה כבר כמה שנים. ואז נוצר מצב שאני מסתובבת עם בטן מקרקרת מ-12 בערך עד 14. ולרוב אני מקדימה את הצהריים ל-13 כי כבר לא עומדת בזה.. ואז הביניים הבאה שלי היא ב-16, ארוחת לילה ב-18 וארוחת ערב ב-21. (הופכת את הארוחות כי אני עם הילד אחה”צ ולא נוח לי לאכול ארוחה גדולה כשאני איתו). מה דעתכן? האם זה תקין?
בוקר – 8
ביניים – 11
צהריים – 13
ביניים – 16
לילה – 18
ערב – 21
המון תודה! וסליחה על החפירה חח :שמח2:12/04/2019 בשעה 8:04 #124036אלמונילא פעילאם את קמה מוקדם(השאלה מתי את קמה) תאכלי את הארוחת ביניים(אני אוכלת תמר) תכווני לך שתאכלי את ארוחת הבוקר בשעה 9-9:30 כדי שתאכלי צהריים בסביבות 12-12:30
12/04/2019 בשעה 8:04 #124037אלמונילא פעילתראי- מבחינת תקין זה בהחלט “תקין” (יש כאן 6 ארוחות במרווחים שללא פחות משעה וחצי ולא יותר משלוש וזה אחלה) כל אחת מסדרת לעצמה את השעות ביחס להרגלים שלה ולגוף שלה…
השאלה היא האם זה מספק וטוב לך.
להסתובב רעבה זה אף פעם לא טוב וגם קצת מתכון לצרות…
אם זה השעות שנוחות לך ועובדות לך (וגם מתאפשרות כי הרי זה החיים…) אז יש כל מיני דברים אחרים שאת יכולה לעשות כדי להקל על עצמך את תחושת הרעב בין ארוחת הביניים לצהריים:
#את יכולה להחליף בין הארוחות ולפתוח את הבוקר בפרי ולאכול את הארוחה הגדולה יותר ב11. (לי זה עוזר למשל כי בבוקר אני פחות רעבה מבשעה 12 נגיד…)
#את גם יכולה “לעבות” את הארוחות- ז”א להפוך את הארוחה של הפחמימה והחלבון לארוחה שיש בה גם סלט וירקות חינמיים. כנ”ל לגבי הפרי- הוא יכול להגיע לדוגמא בתוך סלט גדול (עלי תרד עם תותים, או כרוב סגול ותפוח או חסה עם חתיכות אפרסק וכו וכו כיד הדמיון הטובה) זה כיף ויותר משביע.
עוד רעיון: אני למשל את הארוחה של החלבון+פחמימה בבוקר אוכלת כ2 פרוסות לחם קל עם ממרח חצילים קלויים חינמי ופלפלים חינמיים בתנור (שאני עושה בסופש ונשמר בקופסא כל השבוע כמעט) בתוספת מעדן- זה מאוד מאוד משביע. בטח יותר מעוגת גבינה עם פירורים או אפילו יוגורט וגרנולה… ז”א תהיי יצירתית עם המסגרת- פחמימה וחלבון או אפילו פרי יכולים להיות כל מיני דברים…
#עוד משהו שאפשר לעשות זה להוסיף נשנושים חינמיים בשעות הקשות שבין 12 לארוחת צהריים- ירקות חתוכים (אני אישית מאוד אוהבת קולורבי פרוס עם לימון), קרטיב חינמי, כוס קפה טובה, ג'לי חינמי (תכיני מראש ותקחי איתך בבוקר לעבודה) וכו.לכל אחת מאיתנו יש את השעות הקשות שלה (אצלי הן גם בבוקר אגב) והדבר הכי חשוב זה לזהות את המקומות הללו ולתת להן פתרונות- כי בסופו של דבר מדובר באורח חיים ולא בדיאטה, וכדי להצליח לחיות ככה צריך לא להיות רעבות.
מקווה שעזרתי קצת…
-
מאתתגובות
יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.