חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!
מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אלמוני
    לא פעיל

שלום… התחלתי את התפריט של 1200 רק לפני כשלושה שבועות. במקביל לתפריט, אני עושה גם פעמיים בשבוע ספורט במכון כושר (הליכון ואופני כושר ורוצה להתחיל חוג).
    1) בשבוע הראשון ירדתי 1.200. בשבוע השני עליתי 600. למה זה קורה? לפעמים אני קצת חורגת, אבל סה”כ, לא בכמויות היסטריות ואני עדיין עושה ספורט שלא עשיתי לפני כן וציפיתי לעלייה משמעותית יותר.

2)אם אני אוכלת סושי צמחוני- מה תהיה מנת החלבון המותרת?

3)האם אפשר לקבל פירוט של כמות הקלוריות שצריכה להיות בכל ארוחה?
    לפעמים אני רוצה לאכול דברים שלא בתפריט ויש במחשבון קלוריות ואני לא יודעת כמה קלוריות צריכות להיות בשביל לחשב בארוחת צהריים או ערב, למשל.

4)האם מה שבעיקר חשוב זה כמות הקלוריות ופחות ממה הן מורכבות- חלבונים/פחמימות/שומן? למשל, נגיד שבמקום לאכול חטיף אנרגיה ופרי אני רוצה לשתות משקה אנרגיה או שתיה מוגזת ממותקת או ממתק ויש להם את אותה כמות קלוריות כמו של החטיף אנרגיה והפרי, זה אפשרי מידי פעם?

5)כמה קלוריות יש במשקאות אלכוהוליים וכמה מותר לשתות מזה? האם זה נחשב מנה מותרת או יכול לבוא על חשבון מנת ביניים כלשהי?

6)איך מחשבים מנת חלבון במנות הבאות: ספגטי בולונז מסויה יבשה (שבבים שתופחים במים), כמה קציצות סויה ביתיות משבבי סויה, כמה שניצלים עם ביצה ופירורי לחם (או עדיף קמח?) מותר שהם ביתיים ועשויים גם מהנתחי סויה היבשים כמו שיש בעדן הטבע? (נראה לי עדיף ובריא יותר והרבה יותר חלבון מאשר בשניצל מעובד ותעשייתי שגם הוא מטוגן ועם פירורי לחם).

7)איך אני מחשבת כמויות אם אני מערבבת פחמימה עם ירק או חלבון עם ירק? הרי כוס אורז שמעורבב עם אפונה, למשל, זה לא באמת נטו כוס פחמימה… או אם אני רוצה לבשל גרגרי חומוס עם קישואים- איך אני יכולה לחשב כוס וחצי?

תודה וסליחה על כל השאלות 🙂

אלמוני
    לא פעיל

1. מה זה חורגת? אם את לא עובדת אל תצפי לראות תוצאות, בהתחלה הגוף מבולבל כי את משנה לו את הרגלי האכילה ולכן הוא מגיב בצורה שונה.. בכל מקרה, התפקיד שלך הוא ליצור לו שיגרה בריאה ומזינה.
    2. סושי אפשר רול אחד כארוחת ערב או 2 כארוחת צהריים בלי שום דבר מטוגן ורק פעמיים בשבוע
    3. מה שלא בתפריט/ בתחליפים אל תאכלי! את מוזמנת לשאול אותנו בפורום מה מותר וכמה. יש מאכלים רבים שלא עומדים בקריטריון הערך התזונתי וכן עומד בקריטריון הקלוריות.
    בלי קשר ולידע כליי: פחמימה:80 קל', חלבון גבינה: 80 קל', חלבון בשר: 200 קל', שומן: 70 קל'בערך, פרי:60 קל' בערך.
    4.לא.. כמו שאמרתי בשאלה הקודמת- יש סיבה לרשימת התחליפים ולכל מיני מאכלים שלא נמצאים בה. דוגמא קלאסית: שוקולד פרה 91 קלוריות- עומד בקריטריון הקל' כמנת פחמימה אבל זה בכלל שומן, נטו שומן! ואפילו לא מתקרב בערכים שלו לפיתה קלה/אורז
    5. מותר 2 כוסות יין לבן או פעם בשבוע חצי ליטר בירה. אלכוהול אמיתי כזה שמשתכרים ממנו הוא הון של קלוריות! (משהו כמו 2 צ'ייסרים זה מותרת)
    6. ספגטי בולונז צמחוני את יכולה לאכול 2 כוסות כארוחת צהריים (מוגבל לפעמיים בשבוע) או לאכול כוס וחצי בולונז עם חצי כוס פסטה. קציצות סויה ביתיות תמצאי איזה מתכון דיאטטי שאפשר להכין בתנור ואת יכולה לאכול כמות שתשלים ל200 קלוריות (תחפשי באינטרנט מתכון של קציצות שכל אחת 80 קל', אני תמיד מכינה ואוכלת 2 כארוחת צהריים)
    שניצל-150 גרם לפני בישול או 100 אחרי (בגודל של כף יד בלי האצבעות בערך) ביצה זה חלבון גבינה ופירורי לחם זה פחמימה- אם את ממש רוצה אז תכיני בתנור ובמקום ביתה שימי רק חלבון (יש 2 חלבונים חינמיים ביום)
    לגבי עניין הצומח- כן, פשוט תקחי כמות שתהיה 200 קלוריות.
    7. אורז ואפונה זה כן רק פחמימה אבל בלי קשר נגיד אורז וכרוב- כמה כרוב כבר את שמה? מעט רק בשביל הטעם.. אם את שמה כמות גדולה אז תכיני בנפרד ותוכלי לאכול ירק כמה שבא לך וחצי כוס אורז..
    בתאבון ובהצלחה :מאושר:

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.

דברו איתי
Whatsapp icon
Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
נגישות